Cercetătorii identifică oportunitățile asociate cu medicina genomică
Autor: Vasiliu Alina

Studiul urmărește progresele în genomică din ultimele două decenii cu ajutorul unei tehnologii avansate, acces extins la date de referință sau prin dezvoltarea altor resurse și instrumente fundamentale. Cercetătorii remarcă, de asemenea, evoluția modului în care bolile au fost descoperite și identificate.
„Viitorul tratamentelor se va concentra din ce în ce mai mult pe furnizarea de îngrijiri adaptate structurii genetice și modelelor individuale. Aplicarea acestor cunoștințe ne va ajuta să dezvoltăm tratamente personalizate pentru pacienți”, a declarat Judy H. Cho de la Icahn School of Medicine.
Un alt progres este disponibilitatea cohortelor mari pe populație, care oferă acces la o gamă largă de date demografice, clinice și de stil de viață. Studiul constată că abordările sistematice de partajare a datelor, precum rețelele globale de colaborare sunt critice în caracterizarea noilor tulburări de sănătate.
Cu toate acestea, cercetătorii spun că cea mai mare sarcină din următorul deceniu va fi optimizarea și implementarea pe scară largă a strategiilor care utilizează genetica umană pentru a îmbunătăți înțelegerea sănătății și a bolilor și a maximiza beneficiile tratamentului.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni