Colocynthis - Castravecior amar

©

Autor: Redacția ROmedic

- colici - Crampe si dureri sfasietoare care fac pacientul sa se chirceasca. Presiunea pe abdomen aduce de obicei ameliorare. Bebelusii careau nevoie de acest medicament sunt foarte nerabdatori si se simt mai bine cand sunt dusi pe brat, cu burta in jos. Colocynthis este indicat si pentru adultii care sufera de colici dupa accese de furie sau de indignare.

 

- diaree - Acest remediu este indicat cand diareea este precedata de crampe si dureri ascutite in abdomen. Pacientul se simte mai bine daca se apleaca sau daca exercita presiune pe abdomen. Colocynthis este indicat si in diareea precedata de furie (in special daca sentimentul este reprimat).

 

- dismenoree - Dureri taioase care fac pacientul sa se aplece. Crampele se pot simti prin regiunea pelviana sau pot fi concentrate langa ovare. Durerea creeaza neliniste femeii, iar pozitia de culcat, precum si presiunea si caldura in zona, amelioreaza lucrurile. Acest remediu este adesea indicat daca problemele se agraveaza din cauza supararilor emotionale, in special furie reprimata.

 

- calculi biliari - Crampe sfasietoare ce fac persoana sa se indoaie sau sa vrea sa stea intinsa si sa puna presiune pe abdomen. Se mai intalneste durerea in partea dreapta de sus a abdomenului, ce se extinde spre umar. Persoana care are nevoie de acest remediu poate avea simptome agravate dupa episoade emotionale sua de furie, maiales daca isi reprima aceste sentimente.

 

- indigestie si meteorism - Crampe si dureri ascutite in stomac si abdomen, ameliorate de presiune si indoire a corpului. Pacientul are un gust amarui in gura si senzatia ca intestinele urmeaza sa explodeze, sau senzatia ca are in stomac pietre ce se lovesc una de alta. Indigestia se poate agrava din cauza nervilor, in special daca sentimentul este reprimat.

 

- sindromul colonului iritabil - Colocynthis este indicat pentru dureri taioase si crampe ce fac bolnavul sa se indoaie sau sa simta nevoia de a se intinde si a pune presiune pe ebdomen. Crampele se pot simti si in zona osului pubian. Durerea se poate agrava chiar inainte de diaree si dupa consumul de fructe sau apa. Problemele sunt agravate de emotii, in special cand sentimentele de furie si indignare sunt reprimate. Ate indicatii sunt durere de spate si picioare, precum si probleme cu vezica biliara.
.


Data actualizare: 28-04-2011 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 15365
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!