Lycopodium - Pedicuta sau Piciorul lupului

©

Autor: Redacția ROmedic

- alergii si sensibilitati la mancaruri si substante chimice - Alergii la mancaruri manifestate prin arsuri la stomac, gaze si zgomotein abdomen. Persoana simte o foame sfasietoare insa se baloneaza repede de la mancare foarte putina. Dupa masa apar oboseala si ameteala, insa persoana se simte slabita si daca "sare" peste o masa. Problemele se agraveaza dupa-amiaza si seara. Persoana poate avea o infatisare ingrijorata cronica, pofta de dulciuri, preferinta pentru bauturi calde si senzatie de discomfort pe partea dreapta a corpului.

 

- anxietate - Pacientii potriviti pentru acest remediu sunt anxiosi din cauza stresului si sufera de lipsa increderii in sine. Pot fi timizi si intimidati usor de oamenii pe care ii considera puternici (dar pot fi si dominanti cu cei pe care ii considera mai slabi). Preluarea responsabilitatii poate duce la o anxietate profunda si frica de esec, desi persoana respectiva se descurca bine. Alte indicatii sunt claustrofobia, iritabilitatea, balonari si gaze, pofta de dulciuri.

 

- adenom de prostata - Acest medicament poate fi de ajutor cand persoana urineaza cu dificultate si simte presiune in prostata in timpul si dupa mictiune. Aceste persoane sufera de obicei si de probleme digestive, cu gaze si balonare si simt o scadere drastica a energie int impul dupa-amiezii.

 

- constipatie - Persoana care are nevoie de acest remediu are indigestii frecvente, cu gaze, balonari, si multe disfunctii ale intestinelor. Simptomele pot fi ameliorate de masaj pe abdomen si o bautura calda. Alte indicatii pentru Lycopodium sunt pofta de dulce si scaderile de energie dupa-amiaza si seara.

 

- retentie de apa - Umflare a persoane predispuse la balonari si probleme digestive. Alte indicatii sunt amorteala si greutate in extremitati, precum si senzatia ca un picior este cald si celalalt este rece. Problemele se pot agrava dupa-amiaza si seara. Sunt obisnuite pofta de dulciuri si bauturi calde, precum si lipsa de incredere in sine.

 

- disfunctii erectile - Persoanele care au nevoie de Lycopodium au disfunctii erectile cauzate de ingrijorare si pot experimenta pierderi de memorie. Acestor barbati le lipseste adesea increderea in sine, au probleme digestive cu balonari si gaze si au scaderi de energie dupa-amiaza si seara.

 

- calculi biliari - Acest remediu este adesea indicat pentru persoanele cu probleme digestive cronice si balonari, flatulenta si discomfort. Problemele se agraveaza de la mancare si durerea se poate extinde din partea dreapta spre cea stanga. Persoanei care are nevoie de acest remediu ii plac dulciurile, prefera bauturile calde si se poate simti mai rau dupa-amiaza si seara.

 

- indigestie si meteorism - Remediul este indicat pentru mai multe tulburari digestive. Desi apetitul este feroce, chiar si o inghititura mica de mancare creeaza senzatia de plin si balonare. Se pot forma in abdomen gaze care preseaza spre partea de sus, facand respiratia dificila. Persoana are adesea o pofta puternica de dulciuri, este somnolenta dupa mese si se simte mai rau dupa-amiaza si seara.

 

- sindromul premenstrual si menoragie - Sindrom premenstrual ce include pofta de dulciuri si un apetit feroce. Se observa adesea tulburari digestive si flatulenta, femeia simtindu-se mai rau seara. Menstruatia este intarziata si include un flux abundent, ce dureaza mai multe decat normal. Femeile ce pot beneficia de acest remediu au o expresie de ingrijorare pe fata si le lipseste increderea in sine, desi pot fi iritabile si dau ordine membrilor familiei. Alta indicatie pentru Lycopodium este dorinta de a fi singura, dar cu cineva in camera.

 

- insomnie - Persoanele care au nevoie de acest remediu nu-si amintesc ce au visat si li se pare ca nu au dormit deloc. Insomnia poate aparea in primul rand datorita ingrijorarii - lipsa increderii in sine ii poate face sa se indoiasca de propriile abilitati, desi de obicei sunt foarte capabili. Alta inicatie pentru acest remediu este insomnia cauzata de tulburari digestive, in special gaze. Persoana se simte somnoroasa dupa mese, insa seara adoarme cu dificultate. Alta indicatie este foamea puternica, ce trezeste persoana din somn.

 

- tiuit in urechi (acufene) - Murmur si vuiet insotite de scaderea auzului. Sunetele pot crea ecou in urechi. Persoanele care au nevoie de Lycopodium au tendinta spre infectii ale urechii cu secretii, precum si probleme digestive sau ale tractului urinar.

 

- cistita si infectii ale tractului urinar - Acest remediu este de ajutor cand pacientul urineaza frecvent in timpul noptii si elimina cantitati mari de urina, sau cand nevoia de urinare este dureroasa, dar trebuie sa se abtina pentru a putea elimina. La eliminare se simte durere in spate. (Daca este prezenta febra, urina are o culoare rosiatica, sau discomfortul este rpezent in regiunea rinichiului, pacientul trebuie sa consulte un doctor.)

 

- varice - Pentru dureri sfasietoare in picioare, insotite cateodata de amorteala. Simptomele se agraveaza cand persoana sta nemiscata si picioarele pot avea crampe noaptea in pat. Persoanele car au nevoie de Lycopodium au o expresie faciala de ingrijorare, probleme digestive, functii incetinite ale ficatului si o circulatie deficitara.

 

- sindromul colonului iritabil - Pentru persoanele cu probleme digestive cronice si probleme cu intestinele. Balonarea si senzatia de satietate apar la inceputul sau dupa terminarea mesei si de obicei se produce o cantitate mare de gaze. Arsurile la stomac si durerile de stomac sunt obisnuite, iar persoana se simte mai bine daca isi maseaza abdomenul. Lucrurile se agraveaza intre orele 16 si 20. In pofida problemelor digestive, persoana are un apetit crescut si se trezeste noaptea sa manance. Alte indicatii pentru Lycopodium sunt probleme de incredere in sine, o expresie faciala de ingrijorare, pofta de dulciuri si preferinta pentru bauturile calde.


Data actualizare: 28-04-2019 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 54430
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: