Conjunctivita alergică - ce este și care sunt cauzele?

©

Autor:

Conjunctivita alergică - ce este și care sunt cauzele? Alergiile sunt adesea întâlnite în această perioadă. Ele sunt niște reacții exagerate pe care le are organismul ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Alergiile au o incidență crescută în toată lumea și din ce în ce mai mulți oameni acuză disconfort la anumite polenuri, ierburi și praf. Acestea sunt sezoniere, făcându-și apariția primăvara și spre sfârșit de vară, început de toamnă.

Conjuctivita alergică este un simptom al alergiei sezoniere, care creează disconfort în jurul ochilor. Ea apare din cauza polenului, a mucegaiului sau a prafului. De asemenea, mai există și conjuctivita de contact, declanșată de produse cosmetice sau substanțe chimice, care pătrund ăn ochi, mai există conjuctivita giganto-papilară, cauzată de purtarea lentilelor de contact, dar mai este și cea perenă, provocată de acarieni.

Polenul, praful, blana animalelor de companie, sporii de mucegai, penele păsărilor și mirosurile chimice, cum ar fi detergenții de uz casnic sau parfumurile pot da roșeață și mâncărimi ochilor, fiind determinanți ai alergiilor. Disconfortul conjuctivitei alergice se mai poate resimți și ca o arsură la nivelul ochilor, ca o durere sau se mai poate resimți o sensibilitate la lumină.

Diagnosticarea și tratamentul pentru conjuctivită alergică

Pentru a stabili diagnosticul de conjunctivită alergică, specialistul trebuie să examineze pacientul și să identifice simptomele, inclusiv înroșirea ochilor, strănutul și rinoreea. Totodată, un test alergic cutanat prin înțepătură, un test serologic IgE, pentru detectarea anticorpilor la un anumit alergen, dar și un examen al secreției conjunctivale, pentru stabilirea unui diagnostic etiologic, toate se pot efectua de către specialist în vederea unui diagnostic precis.

Pentru a diminua riscul de apariției a conjunctivitei alergice trebuie evitate situațiile în care ochii sunt expuși la factorii iritanți. De asemenea, pacientul poate apela la hidratarea constantă, la clătitul ochilor doar cu apă, în cazurile în care există praf sau alte substanțe, dar și la tratament oftalmic pe bază de picături. Picăturile de ochi pot fi de mai multe tipuri: picături de ochi lubrifiante (lacrimile artificiale), picături de ochi antibacteriene, picături de ochi antialergice, picături antiinflamatoare sau picături de ochi folosite pentru stabilirea unui diagnostic.

Cum ajută picăturile de ochi în cazul conjuctivitei alergice

Picăturile de ochi Assista Oftapic Allergy ameliorează simptomele alergiei oculare, în cazul persoanelor care se confruntă cu ochi roșii și iritați. Produsul conține extract fluid de Helichrysum (Helichrysum italicum) și se prezintă sub formă de soluție oftalmică, sterilă, lubrifiantă, hidratantă, calmantă, protectoare și reconfortantă, izotonă, biocompatibilă. Picăturile de ochi Assista Oftapic Allergy sunt potrivite și pentru persoanele care poartă lentile de contact, indiferent de tipul acestora.

Picăturile sunt potrivite în caz de stres ocular cauzat de factorii de mediu (expunere excesivă la lumina soarelui, vânt, praf, aer condiționat, aer uscat și poluat, utilizarea prelungită a calculatorului, condiții de iluminare nefavorabile, șofatul pe timpul nopții etc.) Fiind un adjuvant în tratamentul alergiilor și conjunctivitelor alergice, Assista Oftapic Allergy reduce rinita alergică, mâncărimea, senzația de arsură, senzația de corp străin și iritația ochilor. Produsul, care a fost Votat Produsul Anului 2022 la categoria “Picături oftalmice”, se poate achiziționa din farmaciile Catena.

Data actualizare: 04-08-2022 | creare: 04-08-2022 | Vizite: 333
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul Afectiuni ale ochiului:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni ale ochiului