keratoconus

05-01-2007
grigorev
Nu este medic/terapeut
grigorev
va rog sa-mi dati informatii despre dr moraru, bogdan si ozana, eventual despre transplant de cornee in romania, clinici private, etc. multumesc
556 comentarii 12 ..... 18 19 Înainte ›
0
04-02-2007, ora 00:00
petrutza_2003
Nu este medic/terapeut
petrutza_2003
Am lucrat la Dl. Moraru si sotia sa Ozana, sunt fff buni medici. In legatura cu transplantul de cornee este posibil la clinica lor dar o cornee se obtine ff. greu, din cate stiu eu la el se facea cam 2-3 maxim transplante de cornee, se gasesc ff greu din cauza compatibilitati...cam dureaza un an...pana se gaseste.
0
19-03-2007, ora 00:00
miri
Nu este medic/terapeut
miri
buna.nu stiu exact ce fel de probleme ai, dar tin sa-ti spun ca eu sunt operata de 4 ori de transplant de cornee, din care unul facut chiar la clinica d-ului prof moraru.am fost operata de dr.ozana, dar.nu comentez nimic.poate am fost si eu un caz mai dificil, venita dupa alte 2 oparatii nereusite.sfatul meu personal, dupa cvate am trecut de ceva ani este sa nu te operezi in tara.compatibilitate????????ceea ce spune d-na de mai sus?
nu cred.la cele 3 op facute in tara nmu mi s-a facut nici un test, iar la a patra in germania...nici acolo.asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau.poate imi spui si mie cat de grav e la tine de ti s-a recomandat transplat.mult noroc
0
22-03-2007, ora 00:00
CATANI
Nu este medic/terapeut
CATANI
sotia mea a fost operata recent de keratoconus, ochiul st. stadiu III, ochiul drept stadiu II. Rezultatul este exceptional, acum nici nu mai poarta ochelari iar pretul operatiei a fost rezonabil.-*; SE POATE OPERA MIOPIE SAU ASTIGMATISM

(*modificat de administrator)
0
23-04-2007, ora 00:00
hutanu
Nu este medic/terapeut
hutanu
va rog sa mi spune ti si mie cine sant acesti medici, ma refer la fam MORARU, unde ii pot gasi, in ce localitate la ce spital???
va rog sa mi dati eventual macar un nr de tel
si eu sufar de keratoconus la ambii ochi si vreau sa incerc un transplant macar la unul din ei.
va multumesc si va doresc multa sanatate
va rog sa mi raspunde ti pe acest site -*(*modificat de administrator)
0
24-05-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
Aviz celor care sufera d keratoconus!!! In Budapesta exista o clinica specializata in vindecarea aceste i boli cu rezultate excelente... FARA NICI UN RISC shi fara implanturi d inele !!! profilul lor d baza este : Keratoconus, Miopie shi Astigmatism. va pot da mai multe detali si pune in contact cu persoane operate d keratoconus la aceasta clinica
-*
PS: persoanele operate la aceasta clinica sunt super multzumite d rezultate(*modificat de administrator)
0
09-07-2008, ora 00:00
alex24my
Nu este medic/terapeut
alex24my
Clinica de care vb tu rock foloseste ca tehnica keratomia radiala, interventia asta nu se face in stadiul 3-4 atunci cind corneea este destul de subtire iar pe deasupra aceasta tehnica este mai putin indicata in cazul celor cu keratoconus (deoarece presupune foarte multe riscuri pe care eu unul nu a-si dori sa mi le asum), in plus nu asigura decit o mica corectie si nu o vindecare a boli.
-*


(*modificat de administrator)
0
18-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
chiar nu t intzeleg alex24, incerci sa faci contra reclama unei clinici care este specializata in vindeacarea aceste i boli?
itzi spun eu f sigur ca eu personal cunosc aprox. 15 pers din ro printre care cel putzin 5 dintre ele erau in stadiul IV keratokonus shi nu mai vedeau aproape deloc. dupa operatzie la aceasta clinica boala sa vindecat COMPLET shi p deasupra vederea lor sa imbunatatzit enorm. daca eshti medic ma surprinde ca faci lucrul acesta.
0
18-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
mai bine te ai bucura pt ca este un doctor care va scapat de d atita concentrare shi stres pt a gasi un metoda d a scapa d aceasta boala. repet clinica este specializata in keratokonus shi vin pacientzi din tote coltzurile lumi nu doar din ro. daca crezi ca eshti stapin sa vindeci aceasta boala, fatzi tzie reclama shi nu critica p cineva care chiar are o pasiune in treatarea acestei boli.
0
18-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
sau mai bine ai merge la aceasta clinica, poate ai putea pbtzine o specializare...dar bine ntzeles...orgoliul de medic nu t lasa.
0
18-07-2008, ora 00:00
alex24my
Nu este medic/terapeut
alex24my
Sal Rock
Sa fiu sincer cu tine nu sunt doctor dar si eu sufar de keratoconus si am decis sa ma informez despre boala asta motiv pentru care am citit aprope toate articolele de pe net referitoare la boala asta. Te rog sa informezi oameni corect despre keratomia radiala, aceasta interventie se recomanda (dar de foarte putini medici) doar in cazul celor cu miopie (atunci cind corneea are o grosime normala ), daca nu stiai pentru informarea ta in cazul keratoconusului corneea se deformeaza ca un con si se SUPTIAZA foarte mult (pentru cultura ta generala corneea are in mod normal co grosime 550 - 700 de microni 1mm=1000 microni). In stadiul 4 corneea este foarte subtire in jur de 200 microni si majoritatea cazurilor exista si un leucom corneean adica o mica opacitate in atare conditii explicami si mie logic cum i ti imaginezi tu ca prin keratomie radiala poti sa readuci corneea la grosimea normala (este o utopie nu?) In cazul keratomiei radiale se fac niste mici taieturi radiale dupa cum spune si numele interventiei care are menirea sa-ti corecteze curbura corneei si nici decum sai ingroase corneea in cazul celor cu stadii mai avansate riscul este foarte mare de altfel am citit articole si studii in care se preciza asta (riscul este sa-ti perforeze corneea si deci sa ajungi de urgenta la transplant cu riscurile aferente in cazul perforari corneei)
Dealtfel cred ca am vb cu tine si chiar tu mi ai spus ca au fost mai multi care au facut interventia asta si ca uni au o vedere mai buna iar alti nu au o imbunatatire substantiala a vederii
0
19-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
imi pare rau pt tine ca suferi d aceasta boala !!! itzi recomant aceasta clinica pt ca alta solutzie nu ai decit transplant sau inele shi poate dupa ce faci vreuna din operatzile acestea tot aici la clinica asta ajungi sunt sigur.
nu ma mai contrazic cu tine te las cu parere a ta shi tzi doresc bafta sa t faci sanatos. dar t rog daca tu nutzi da i chiar nici o shansa nu speria p altzi, pastreazatzi parerile tale pt tine.
0
19-07-2008, ora 00:00
alex24my
Nu este medic/terapeut
alex24my
Sal Rock
Stai linistit ca nu este draku asa negru in cazul boli astea nu exista cuvintele astea "nici o sansa", binenteles ca exista solutii in stadiul 3-4 se recomanda o interventie care te vindeca complet (singura interventie care te vindeca complet si anume transplant lamelar de cornee (DALK ) care este un pic diferit de transplantul clasic pentru ca in cazul DALK i-ti schimba doar stratul stromal adika al 3 lea strat al corneei (cel care este bolnav in cazul nostru), este singurul tratament pentru ca dupa aceasta interventie riscul de reject este aproape nul, viata transplantului este foarte lunga (toata viata) cu avantajul ca-ti pastreaza stratul endothelial care este cel mai important strat al corneei. Aceasta interventie se face in foarte multe clinici din europa iar cuvintele pe care le-am folosit si anume singura interventie care vindeca aceasta boala are o explicatie logica si anume :dupa operatie corneea va avea o grosime normala spre deosebire de keratomia laterala unde doar i-ti corecteaaza curbura corneei, spunei tu unui pacient care este in stadiul 4 iar grosimea corneei lui este de aproximativ 200 de microni ca tu ii recomanzi clinica asta din Budapesta in care se face keratomie radiala si ca dupa aceasta interventie corneea nu se va ingrosa si cel mult va avea o alta curbura. Marea problema a celor care sunt in stadiul 4 este ca :CORNEA ESTE PREA SUBTIRE si ca datorita acestui fapt risca sa aiba o perforatie de cornee
0
19-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
potzi sa tzi imaginezi ce specialist shi ce tehnologie are doctoru asta daca e stapin p el sa opereze cornee d 200 microni ( 1000 microni =1 milimetru )?! cu rezultate nu destul d bune ci perfecte!!! oricum itzi doresc bafta shi prin metoda care o sustzi u dar sunt sigur ca tot la clinica asta ajungi pina la urma shi u, singura problema e ca drumul tau va fii mai lug poate dar asta e alegere a ta. pt ca dupa cum tzi am mai spus au mai fost persoane care au facut tot felu d operatzi shi tot aici au ajuns pina la urma unde au avut rezultate f bune.
0
21-07-2008, ora 00:00
alex24my
Nu este medic/terapeut
alex24my
Sal
Bai incep sa ma enervez si i-mi pier vremea cu tine, incerca sa te concentrezi si sa pricepi ca: marea noastrat problema a celor care avem keratoconus si care suntem in stadiul 3 si 4 este ca, CORNEA NOASTRA A DEVENIT PREA SUBTIRE SI RISCA SA SE PERFOREZE.
Pe mine nu ma ingrijoreaza asa tare faptul ca mi scazut acuitatea vizuala ci ca trebuie sa fiu atent sa nu am o perforatie corneeana, acuitatea vizuala este 100% cu lentile deci nu am de ce sa fiu ingrijorat.Prin procedura pe care o recomanzi tu se imbunatateste acuitatea vizuala (in cel mai fericit caz) si nu se ingroasa corneea
AI PRICEPUT ? Asta este si motivul pentru care nu se recomanda celor in stadiul 3 si 4. Ma repet si-ti spun ca keratomia radiala sau circulara sunt doua proceduri care se recomanda celor care au miopie(care au corneea normal de groasa) si carora le trebuie doar o corectura a curburii corneei. Dr Arcibasev de care vb tu foloseste un cutit de diamant nicidecum cine stie ce tehnologie avansata AI PRICEPUT?
Nu este corect sa-ti dai cu parerea tu care nu ai keratoconus pentru ca nu sti care sunt prioritatile si ingrijorarile noastre AI PRICEPUT
Daca vrei sa te informezi despre procedura de care vb tasteaza circular keratomy si radial keratomy in google ai sa vezi de ce nu este recomaandata celor cu keratoconus (gasesti si studii despre cei care ai facut aceasta interventie si ai sa observi ca mai mult de 50% au avut nevoie ulterior de transplant de cornee iar ceilalti nu au avut decit o mica imbunatatire a vederi si nicidecum ca sau vindecat.
Citeste intii de a-ti da cu parerea AI PRICEPUT?
0
21-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
dar nu eshte corect nici sa te dai u cu parere a, atita timp cit nu eshti medic!!! eu credeam ca eshti medic dar in cazul asta.Intereseazate cine e doctorul Arcibasev "caterdra supra universitara oftamologica din Moscova, in italia a efectuat mai mult d 10000 d operatzi d keratokonus, in ungaria peste 6000 cu rezultate exceptzionale pe bolnavi din toate coltzurile lumi. Cred ca u habar nu ai p cine critici doar vb. aiuria !!! ai citit tot felu d chesti despre boala asta dar sunt sigur ca nici nu shti care e cauza subtzieri cornee i, ei vezi el a gasit cauza ! SHI REPET NU DOAR ACUITATEA VIZUALA O IMBUNATATZESHTE, CI VINDECA KERATOKONUS !!! ma omule tu intzelegi ca eu merg cu oameni bolnavi de keratokonus poate shi d trei ori intr o luna la el shi fac treaba asta de aproape doi anii??? potzi sa intzelegi treaba asta ??? shi chiar totzi repet ABSOLUT totzi sau vindecat d " keratokonus " nu doar acuitate vizuala sau vindecat pur shi simplu d keratokonus !!! u sustzi prostile tale dar potzi sa t interesezi ca aproape totzi bolnavi care au postat p forumurile astea au venit, suna i shi intereseazate intreaba i d rezultate. deci itzi spun 100% sigur ca corneea se ingroasha la loc dupa operatzia facuta d el ! shi inca ceva majoritatea dintre iei au mers dupa operatzi la doctori d aici din ro shi chiar iei iau comfirmat ca nu mai au keratokonus!!! asha ceva potzi sa pricepi ??? Sper sa tzi vina minte a la cap shi sa mergi sa tzi faci operatzie pin mai potzi shi sunt sigur ca ai sa mi multzumeshti toata viatza ca mam certat atita cu tine !!!
0
21-07-2008, ora 00:00
alex24my
Nu este medic/terapeut
alex24my
Am si eu o intrebare pentru tine :tu sti care este principiul aceste interventi?
Hai ca din cearta asta exista si o parte buna ai sa intelegi ce inseamna radial si circular keratomy. Prin microinciziile pe care ti le face pe cornee se urmareste preluarea tensiuni la care este supusa cornea (tensiunea din camera anterioara). Chiar daca pe moment esti extaziat si ca acuitatea vizuala a crescut (pt ca apexul conului a scazut) in timp rezultatele sunt imprevizbile pentru ca tensiunea din camera anterioara care este preluata si de alte regiuni ale corneei poate provoca efecte imprevizibile iar peste 5 ani te trezesti ca ai un astigmatism iregulat care este
Am sa ti dau un link in care ai sa vezi si cum se face operatia si cit de mult se caiesc pacienti ca au facut asa ceva (citeste mesajele pacientilor).Tu nu ai de unde sa sti cit o sa fie de rau peste 5-6-7-8-9 ani nu?
http://www.youtube.com/watch?v=JgGNusAxSlY
Citeste si studiul asta de oftalmologie referitor la radial keratomy poate te razgindesti
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3542050
Sunt multe articole referitoare la complicatiile aceste interventii
Binenteles ca poti sa faci interventia asta daca vrei sa ti asumi riscurile uriase, asa poti sa te arunci si dupa bloc nu?
Vezi ce au patit oameni dupa citiva ani de la interventie, la inceput erau la fel de extaziati ca si tine dar acum regreta ce au facut.Dece mama naibi crezi ca cele mai multe si cele mai mari clinici de oftalmologie din lume nu folosesc aceasta procedura?
0
21-07-2008, ora 00:00
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
itzi mai trimit odata acelashi articol pt. ca cred ca nu la i citit atent! shtiu ce inseamna " radial shi circular" dar eu te am intrebat daca shti d c se subtziaza corneea ??? atita timp cit nu shti acest lucru degeaba cautzi u teori mai ales ca nu eshti medic ca nu au nici un sens. tzi am mai spus nu ai ce sa contrazici un medic care studiaza boala asta de cind ii el !!! shi e specialitatea lui, e ca shi cum iai zice la un dulgher cum sa bata cuie in scandura. cam asha se pune problema teorilor tale, dar imi place sa comversez cu tine singura problema e ca poate bagi frica aiurea in altzi bolnavi care chiar vor sa se opereze shi care chiar au o shansa care se pare ca tu nu tzio dai shi tzie dar asta e problema ta. defapt incep sa cred ca nici nu eshti bolnav de keratokonus chiar nush ce urmareshti?! deci repet atita timp cit nu shti motivul subtieri corneei nu ai cum sa shti remediul shi nu il shti pt ca nu ai de unde Arcibasev e singurul care a gasit problema shi remediul acestei boli ! shi apropo d "cutzite " sunt bisturie d diamante nu cutzite d diamante ! potzi satzi imaginezi un bisturiu d diamant cu care sa operezi p cornee? nu are nush ce tehnologie parerea ta??? mai shti p cineva care opereaza cu bist d diamante? defapt mai shti p cineva in toata europa asta care opereaza cornee de 200 microni??? fara nici o problema?chiar eu pot sa t pun in tema cu cineva care a avut keratokonus stadiu IV foarte avansat shi a fost operat shi e foarte bine, nu mai are keratokonus shi corneea sa ingroshat la loc.
0
25-01-2009, ora 15:39
florinel86
Nu este medic/terapeut
florinel86
Salutare
in legatura cu aceste comentarii postate de Rock si de alex, multe dintre acestea sunt destul de interesante.
Am fost de curand diagnosticat cu aceasta boala Keratokonus nu stiu sigur in ce stadiu am ajuns, dar ideea e ca la ochiul drept am auzit de la doctora unde am facut consultatia ceva de putin peste 400 microni(staratul corneei);
de 4-5 ani am observat ca am probleme cu vedere, am fost la mai multe consultatii pana acum insa nimeni nu a reusit sa imi dea un diagnistic corect, toti imi spuneau ca am astigmatism miopic dar cand trebuia sa imi dea diopriile le spuneam ca nu vad bine si atunci imi spuneau ca nu stiu ce sa faca; ma intereseaza daca pot face ceva sa imi rezolv aceasta problema;
-in ce masura lentilele dure ma ajuta la stoparea acestei boli
-cum am dobandit aceasta afectiune;
-daca mai exista alte modalitati de refacere a corneei in afara de operatie
-cat de repede avanseaza aceasta boala (se subtiaza corneea)
-daca aceste infiltratii cu "nu stiu" ce raze ajuta la refacerea corneei
deoarece ma descurc destul de greu in sensul - pe timp de noapte nu pot conduce
- zilnic lucrez la pc si obosesc destul de repede
- nu pot citi daca nu stau suficient de aporape de monitor sau carte

Mlutumesc si astept comentariile voastre pe forum -*(*modificat de administrator)
0
09-03-2009, ora 21:14
marius nirastean
Nu este medic/terapeut
marius nirastean
sal numele meu este marius sotia mea are keratokon am consultat mai multi medici.Problema e ca ne-au spus doua rezolvari referitor la boala ei, dar NU LA FEL
0
09-03-2009, ora 21:20
marius nirastean
Nu este medic/terapeut
marius nirastean
um dr ne-a recomandat lentile de contact rigide, altul operatie kroskinking nu stim pe ce cale sa o apucam -* daca sa mai intalnit cineva cu o situatie asemanatoare dati un bip Ar fi mai usor sa atam de vorba mersi(*modificat de administrator)
0
02-04-2009, ora 15:45
COOORA_R
Nu este medic/terapeut
COOORA_R
Cine a facut crosslinking in cate zile si-a recapatat vederea , a ramas cineva cu o pata la ochi ?
0
03-04-2009, ora 02:11
florinel
Nu este medic/terapeut
florinel
salutare
legat de pata la ochii din cate stiu eu nu trebuie sa ramai cu nici o pata adica ar trebui sa vezi imediat dupa interventie cei drept putin mai slab dar fara pete si mai stiu ca e destul de riscant sa faci crosslinking daca ai stratul de cornee sub 400 mmicroni
0
03-04-2009, ora 02:12
florinel
Nu este medic/terapeut
florinel
am uitat sa adauggg pentru un raspuns mai concret poti intreba un medic specialist
0
21-04-2009, ora 18:32
COOORA_R
Nu este medic/terapeut
COOORA_R
eviati clinica din cluj
0
25-04-2009, ora 21:34
COOORA_R
Nu este medic/terapeut
COOORA_R
CINE A FACUT TRANSPLANT DE CORNEE, CE MA POATE SFATUI LEGAT DE ACESTA?
0
26-04-2009, ora 00:13
florinel
Nu este medic/terapeut
florinel
salutare COOORA_R

ce sa zic nu am facut transplant dara daca citesti mai sus sau poate ai citit deja nu e indicat sa faci transplant de cornee (pentru ca pot aparea nenumarate probleme ... in primul rand se poate ca organismul tau sa nu accente noua cornee.. dar partea cea mai interesanta este ca boala ar putea continua si dupa transplant chiar daca noua cornee a fost acceptata adica nu e o certitudine 100% ca ti-a reusit operatia si ai scapat de boala) ...acum depinde si care este grosimea stratului de corneee pentru ca operatia este indicata numai atunci cand stratul de cornee nu mai are mult pana la perforare (doamne fereste) daca ai >400 microni pentru stratul corneei Eu iti recomand asa cum mi-a fost si mie recomandat lentile de contact dure si infiltratii de ultraviolete cross-linking si mai apoi timp sa vezi care sunt rezultatele
REPET aceste informatii le am si eu de la doctora la care urmez tratamentele... nu sunt un specialistASTA PENTRU TOATA LUMEA in caz ca aflati ceva nou in domeniu postati si voi pe forum pentru binele tuturor
Multumesc


Sanatate
0
26-04-2009, ora 08:01
COOORA_R
Nu este medic/terapeut
COOORA_R
Stratul de cornee este de 300 si s-a ajuns aici dupa interventia de cross- liking, ochiul era in faza de inceput a bolii, nu stiu motivul esuarii interventiei.Cine imi poate spune ce se mai poate face pana la transplant ? Vreau sa spun canu sunt singura persoana care a apelat si care a ajuns intr-o situatie mul mai grava decat inainte la clinica din CLUJ.Sincer va sfatuiesc sa o evitati ptr a nu va parea rau dupa aceea.
0
29-04-2009, ora 13:46
COOORA_R
Nu este medic/terapeut
COOORA_R
cine poate sa-mi recomande 3 clinici f bune din europa, ptr transplant de cornee ? de preferat sa fie germania, austria, ungaria. multumesc !
0
28-05-2009, ora 14:01
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
doar in budapesta va vindeca total de keratokonus
este cea mai buna alegere shi fara a necesita transplant
-*(*modificat de administrator)
0
30-05-2009, ora 10:02
hutanu
Nu este medic/terapeut
hutanu
salut Claudiu..te rog, daca nu ti cer prea mult spune mi cat costa interventia in Budapesta
si eventual spune ne si cum se numeste clinica
multumesc anticipat
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
556 comentarii 12 ..... 18 19 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Corneea dezvoltată din propriile celule ar putea fi o soluție la deficiențele de vedere
  • Modificările de la nivelul globului ocular ar putea prezice declinul cognitiv?
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Implantarea de nou țesut corneean restabilește vederea în keratoconusul avansat
  •