Consumul de ardei iute reduce riscul de mortalitate

©

Autor:

Consumul de ardei iute reduce riscul de mortalitate
Persoanele care consumă ardei iute pot trăi mai mult și pot avea un risc semnificativ redus de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului, potrivit cercetărilor preliminare prezentate în cadrul sesiunilor științifice ale Asociației Americane a Inimii.
Analizele datelor privind dieta și mortalitatea, provenite din patru studii internaționale de anvergură, au arătat că, prin consumul de ardei iute este scăzut cu 25% riscul de deces din orice cauză și cu 23% riscul de deces din cauza cancerului. Comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute, cei care au consumat frecvent ardei iute au avut, de asemenea, o reducere relativă cu 26% a mortalității din cauze cardiovasculare.

Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității, cercetătorii au examinat peste patru mii de studii din cinci baze de date de sănătate de la nivel mondial. În vederea comparării rezultatelor obținute de la cei care au consumat frecvent ardei iute și cei care nu au consumat sau au consumat rar, cercetătorii au utilizat datele medicale și dietetice de la peste jumătate de milion de persoane.

„Motivele și mecanismele exacte care ar putea explica concluziile noastre, totuși, sunt în prezent necunoscute. Prin urmare, este imposibil să spunem în mod concludent că consumul de ardei iute poate prelungi viața și reduce decesele, în special din cauza factorilor cardiovasculari sau a cancerului. Mai multe cercetări, în special dovezi din studii controlate randomizate, sunt necesare pentru a confirma aceste descoperiri preliminare.”, a spus autorul senior Bo Xu, medic cardiolog la Cleveland Clinic‘s Heart, Vascular & Thoracic Institute.

Studiile anterioare au constatat că ardeiul iute are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei, ce se datorează capsaicinei, un alcaloid care se găsește în diferite specii de ardei iute și care conferă gustul caracteristic iute. Cercetările sugerează faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în sănătatea generală.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-11-2020 | creare: 16-11-2020 | Vizite: 712
Bibliografie
People who eat chili pepper may live longer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201109074114.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât de periculos este consumul de ardei iuți?
  • Capsaicina - beneficiile consumului de ardei iute
  • Piquin chili, un ardei exotic cu potențial valoros pentru sănătate, în condiții optime de cultivare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum