Un studiu a găsit o legătură între consumul de ardei iuți și riscul scăzut de deces

©

Autor:

Un studiu a găsit o legătură între consumul de ardei iuți și riscul scăzut de deces
Dacă vă place mâncarea picantă ați putea avea șanse să trăiți mai mult. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină a universității din Vermont au descoperit că există legături între consumul de ardei iuți și reducerea cu 13% a mortalității - în special a decesului din cauze cardiovasculare.

Studiul a fost publicat recent în revista PLoS ONE.

Ardeii iuți și condimentele sunt considerate de secole ca fiind benefice în tratamentul bolilor, însă mai există doar un studiu, desfășurat in China în anul 2015, care examinează legătura între consum și mortalitate. Studiul de față întărește concluziile respectivelor cercetări.

Studentul la medicină Mustafa Chopan și Prof. Dr. Benjamin Littenberg au analizat datele sondajului National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) III ce urmărește 16.000 de americani pe parcursul a 23 de ani. Aceștia au descoperit că persoanele care consumă ardei iuți tind să fie „mai tinere, de sex masculin, de rasă albă, consumatori de alcool, consumă mai multă carne și mai multe legume și au colesterol mai scăzut, venit mai mic și un nivel de educație mai scăzut”, în comparație cu persoanele care nu consumă ardei iuți. Cercetătorii au observat și numărul de decese, analizând cauza morții.

„Deși suntem departe de a cunoaște cu siguranță mecanismul prin care consumul de ardei iuți ar putea amâna decesul, canalele TRP (cu potențial de receptor tranzitoriu) - principalii receptori ai gustului iute - ar putea fi în parte responsabile de această relație”, au observat autorii studiului.

De asemenea, se crede că principalul componental ardeilor iuți - capsaicina - are un rol în mecanismele celulare și moleculare ce previn obezitatea și modulează circulația coronariană a sângelui, având totodată proprietăți antimicrobiene.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 23-02-2019 | creare: 16-01-2017 | Vizite: 1935
Bibliografie
Study finds association between eating hot peppers and decreased mortality, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-association-hot-peppers-decreased-mortality.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Condimentele iuți îmbunătățesc starea de sănătate
  • Cât de periculos este consumul de ardei iuți?
  • Consumul de ardei iute reduce riscul de mortalitate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum