Contracepția masculină reversibilă prin inhibarea țintită a serină/treonin kinazei

©

Autor:

Contracepția masculină reversibilă prin inhibarea țintită a serină/treonin kinazei
Cercetătorii de la Baylor College of Medicine au dezvoltat o abordare promițătoare pentru contracepția masculină reversibilă, fără a folosi hormoni, prin inhibarea specifică a unei proteine numite serină/treonină kinază 33 (STK33). Această proteină este esențială pentru fertilitate atât la om, cât și la șoareci, fiind implicată în formarea spermei funcționale. Deficiențele genetice ale STK33 duc la infertilitate prin producerea spermatozoizilor anormali, fără a afecta alte funcții corporale sau dimensiunea testiculelor.
Studiul a utilizat tehnologia chimiei codificate de ADN pentru a descoperi inhibitori puternici și specifici pentru STK33. Cercetătorii au modificat acești inhibitori pentru a îmbunătăți stabilitatea și selectivitatea lor, identificând compusul CDD-2807 ca fiind cel mai eficace. Testele pe modele de șoareci au arătat că CDD-2807 reduce mobilitatea și numărul spermatozoizilor și fertilitatea la doze scăzute, fără a acumula toxicitate sau a modifica dimensiunea testiculelor. Efectul contraceptiv a fost reversibil, cu recuperarea mobilității și numărului de spermatozoizi după întreruperea tratamentului.

Această cercetare marchează o etapă importantă în dezvoltarea contraceptivelor masculine, oferind o bază solidă pentru testarea ulterioară a acestui inhibitor în primate, cu scopul de a valida eficacitatea și siguranța sa ca metodă contraceptivă reversibilă pentru bărbați.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-05-2024 | creare: 24-05-2024 | Vizite: 245
Bibliografie
A promising approach to develop a birth control pill for men, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240523153614.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pilula contraceptivă pentru bărbați: rezultate promițătoare în studiile experimentale efectuate pe animale
  • O nouă abordare în contracepția masculină: inhibitorii HDAC
  •