Convulsiile epileptice ar putea fi reduse cu ajutorul unui compus testat anterior împotriva demenței

©

Autor:

Convulsiile epileptice ar putea fi reduse cu ajutorul unui compus testat anterior împotriva demenței
Un compus care a demonstrat rezultate promițătoare împotriva bolii Alzhimer în studiile efectuate pe șoareci, ar putea fi eficient împotriva convulsiilor epileptice ale lobului temporal, cel mai frecvent tip de epilepsie, potrivit unor cercetări recente. Compusul, cunoscut sub numele de TC-2153, a diminuat severitatea convulsiilor la șoareci, prin scăderea activității neuronilor hipocampali.
„În majoritatea cazurilor, convulsiile apărute la pacienții cu epilepsie a lobului temporar încep în zona medială, care include hipocampul. Mai bine de jumătate dintre pacienții care suferă de epilepsie de lob temporal dezvoltă convulsii rezistente la medicamente, care se corelează cu o mortalitate ridicată și inflamație neuronală în Deoarece hipocampusul joacă un rol central în învățare și memorie, orice daune provocate la acest nivel pot avea consecințe devastatoare pentru individ”, declară autorul studiu, profesorul de fiziologie moleculară și integrată Hee Jung Chung.

Rezistența comunicării sinaptice între neuroni, cât și excitabilitatea neuronilor, sunt criterii care pot influența probabilitatea de apariție a unor convulsii. TC-2153, cunoscut ca un inhibitor al unei proteine ​ care reduce rezistența comunicării sinaptice între neuroni, a oferit rezultate controversate, contrare a ceea ce se așteptau cercetătorii. Utilizarea compusului nu a determinat creșterea comunicării între neuroni, ci a diminuat apariția convulsiilor.

Șoarecii de sex feminin incluși în studiu au prezentat un răspuns mai pozitiv la tratamentul cu compusul TC-2153, comparativ cu șoarecii de sex masculin. Pentru a afla dacă TC-2153 a interacționat cu hormoni sexuali, cercetătorii au repetat experimentul cu șoareci de sex feminin, după eliminarea ovarelor acestora. Rezultatele au indicat că efectul compusului a fost complet eliminat, acesta nemaifiind eficient în absența hormonilor sexuali.

sursa: News Medical
foto: Graphic by Michael Vincent

Data actualizare: 24-03-2022 | creare: 24-03-2022 | Vizite: 334
Bibliografie
Researchers discover a compound that reduces epileptic seizures, link: https://www.news-medical.net/news/20220322/Researchers-discover-a-compound-that-reduces-epileptic-seizures.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum