Nucile îmbunătățesc sănătatea mintală auto-raportată a tinerilor

©

Autor:

Nucile îmbunătățesc sănătatea mintală auto-raportată a tinerilor
Consumul de nuci are efecte pozitive asupra sănătății mintale auto-raportate a tinerilor, raportează un studiu publicat în revista Nutrients, la care au participant studenți de la Universitatea din Australia de Sud. De asemenea, nucile îmbunătățesc biomarkerii sănătății generale. Efectele au fost mai nuanțate în cazul persoanelor de sex feminin.
Pentru studiu, 80 de studenți înscriși în ciclul liceal au fost împărțiți în două grupuri, unul de tratament și un altul de control, la începutul semestrului universitar, desfășurat pe perioada a 13 săptămâni. Participanții au fost evaluați în trei intervale: la începutul semestrului, în perioada examenelor și la două săptămâni de la finalizarea sesiunii de examene. Participanții din grupul de tratament au primit nuci pentru a consuma zilnic timp de 16 săptămâni, în timp ce participanții din grupul de control au urmat alimentația lor tipică.

Potrivit rezultatelor, studenții care au consumat nuci în fiecare zi și-au îmbunătățit indicatorii auto-raportați de sănătate mintală. În plus, participanții din grupul de tratament și-au îmbunătățit biomarkerii metabolici și calitatea generală a somnului pe termen lung. Studenții din grupul de control, în schimb, au raportat creșterea nivelului de stres în apropierea sesiunii de examene și în timpul sesiunii, nivelul de stres fiind ulterior diminuat la ultima examinare, la două săptămâni de la examene.

„Studenții se confruntă cu un nivel ridicat de stres academic pe parcursul anilor de studii, în special în apropierea sesiunii de examene, ceea ce are un efect negativ asupra sănătății lor mintale. Am arătat că un consum regulat de nuci în perioadele stresante poate îmbunătăți sănătatea mintală și bunăstarea generală a studenților universitari", declară autorii studiului, Mauritz Herselman și Larisa Bobrovskaya, doctoranzi la Universitatea din Australia de Sud.

sursa: News Medical
foto: University of South Australia

Data actualizare: 22-12-2022 | creare: 22-12-2022 | Vizite: 304
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariției mai multor afecțiuni
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurența cancerului de colon
  • Cum poți reduce riscul de fibrilație atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum