Copiii au doar de câștigat dacă petrec mai mult timp cu tata

©

Autor:

Copiii au doar de câștigat dacă petrec mai mult timp cu tata
Potrivit unui comunicat din partea Academiei Americane de Pediatrie, tatăl are un rol unic și foarte important în dezvoltarea copilului, implicarea sa fiind benefică pentru sănătatea și starea de bine a progeniturii.

Copiii mai mari ai căror tați sunt implicați în educația acestora au mai puține simptome de depresie, mai puține probleme comportamentale și rate mai mici de incidență a sarcinii în adolescență. În privința copiilor mici, tații pot avea efect asupra dezvoltării limbajului și asupra sănătății mintale, potrivit raportului academiei. Spre exemplu, cercetările au descoperit că tații mai degrabă folosesc cuvinte noi atunci când vorbesc cu bebelușii și preșcolarii.

Și modul de a se juca cu copilul este unic, astfel încât rolul tatălui nu este redundant - același ca al mamei. „Deseori tații încurajează copilul să exploreze și să își asume riscuri, în timp ce mamele pun accent pe stabilitate și siguranță”, spune co-autorul raportului Dr. Michael Yogman, specialist în aspectele psihosociale ale sănătății copilului și familiei.

Studiile sugerează că preșcolarii au mai puține simptome psihice - ca cele de anxietate sau agresiune - atunci când tatăl participă regulat la joacă. În cazul copiilor crescuți de mame singure, rolul tatălui poate fi asumat de o persoană masculină apropiată copilului: bunic, unchi, etc.

Raportul academiei a fost publicat în ediția online a revistei Pediatrics.
Importanța tatălui în dezvoltarea copilului nu este un concept nou, însă acest raport însumează cercetările tot mai numeroase în legătură cu impactul figurii paterne.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 27-10-2021 | creare: 15-06-2016 | Vizite: 3300
Bibliografie
Kids gain from more 'dad time', link: http://medicalxpress.com/news/2016-06-kids-gain-dad.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copilul supradotat
  • Importanța lecturii în dezvoltarea preșcolarilor
  • Lectura în dezvoltarea copilului școlar
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum