Cum alegem cabinetul stomatologic potrivit?

©

Autor:

Cum alegem cabinetul stomatologic potrivit?

Dantura este o componentă a corpului nostru care ne influențează starea fizică și psihică în fiecare zi. Un zâmbet sănătos ne da o stare de bine, de relaxare, de incredere in propria persoana, motiv pentru care este important sa fim bine informati atunci cand alegem clinica cea mai potrivita pentru noi.

Medicii stomatologi isi doresc să-și vadă pacienții de cel putin doua ori pe an, ocazie cu care sa se realizeze controlul periodic si igienizarea profesionala atat de importanta in profilaxia problemelor dentare. O parte dintre clinicile stomatologice oferă o gamă largă de servicii: de la coroane ceramice pe Zirconiu (realizate prin tehnologii asistate de computer CAD/CAM), fatete ceramice pana la tratamente chirurgicale complexe ce implica augmentari osoase, inserare de implanturi dentare si reconstructii integrale ale danturii.

Când vine vorba de un tratament urgent și de o restaurare protetică imediată, clinicile stomatologice trebuie să fie pregătite și receptive, adaptate nevoilor pacientilor.

Când tu și familia ta cauți un dentist, ce ar trebui mai exact, să cauți? Iată câteva idei de luat în considerare atunci când alegi o clinică dentară pentru nevoile stomatologice ale familiei tale.

Clinica sau cabinetul stomatologic a investit în tehnologie de ultimă oră?

Știm cât de reticienți sunt unii pacienți in a merge la medicul stomatolog chiar și pentru îngrijiri preventive de rutină, ca să nu mai vorbim de ajutor în cazuri de urgență. Frica și anxietatea multor oameni sunt înrădăcinate în amintirile procedurilor dentare din vremuri trecute.

Progresele continue în tehnologia dentară au făcut insa îngrijirea dentară mai sigură, mai eficientă și mult mai confortabilă pentru pacienții de toate vârstele.
DentalMed

Medicii stomatologi și personalul medical participa în mod constant la cursuri pentru a-și crește nivelul de cunoștințe?

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, la fel trebuie să crească și formarea sau pregătirea medicală primite de medicii stomatologi generalisti, specialiști, asistenți, igieniști și tot personalul clinicii.

Înainte de a intra într-o nouă relație stomatolog-pacient, întreabă despre experienta sa profesionala dar si despre angajamentul clinicii de a participa și de a conduce dezvoltarea profesională și educație. Așa cum ți-ai dori ca un profesor să fie documentat cu noutățile pentru a-ți învăța copilul, medicul stomatolog ar trebui să fie în permanență informat și pregătit pentru a-ți îngriji sănătatea.

Clinica este primitoare pentru copii?

Dacă ai deja sau intenționezi să întemeiezi o familie, ar trebui să ai în vedere o clinică care practică stomatologia pentru întreaga familie, înțelegând în același timp nevoile speciale ale copiilor.

Pacienții copii nu sunt miniaturi ale pacienților adulți. Medicii specialisti pedodonți sunt special instruiți pentru a înțelege și a răspunde nevoilor clinice și emoționale unice ale copiilor. Cauta o clinică in care angajamentul de a reduce anxietatea dentară la copii sa primeze. Sala de așteptare, mobilierul, atmosfera și echipamentului unei clinici ar trebui să reflecte prioritatea acordată confortului celor mai tineri pacienți.

Programul de funcționare

Un aspect important in alegerea unei clinici este orarul de functionare al acesteia. Mulți pacienți doresc programări după orele de muncă sau în weekend. Dacă clinica pentru care optezi are program doar până la ora 17, este mai dificil să obții o programare după-amiaza sau seara.

Prețurile afișate pe site sau în clinică

O clinică dentară care se respectă, este prezentă și în online, lista de prețuri este disponibilă pe site, o poti consulta si te poti pregati din punct de vedere financiar inca dinaintea primei consultatii. Este important ca dupa realizarea examenului clinic sa primesti planul de tratament ce cuprinde tratamentele recomandate si costurile aferente acestuia. Asigura-te ca acesta este protocolul de lucru al clinicii in care te vei trata.
Dental Med

Un personal variat și în număr mare este de preferat in fata unui cabinet dentar individual

Cel mai potrivit este să alegem o clinică stomatologică în care lucrează mai mulți medici. Nu doar că ai posibilitatea sa iti alegi medicul, dar știi că acolo găsești mereu ajutor pentru orice tip de afecțiune dentară. Abordarea tratamentului stomatologic de catre o echipa medicala si nu de catre un singur medic, creste sansele ca serviciile pe care le vei primi sa fie de cea mai buna calitate.

În cadrul unei clinici bine dotate cu aparatura de ultimă generație, ești scutit de a merge în altă parte pentru a obține radiografia dentară și beneficiezi de condiții excelente cu nivel minim de radiații datorită tehnologiei avansate, in acelasi loc.

Accesul echipei medicale la fisa ta de pacient in orice moment face ca problema ta dentara sa poate fi rezolvata, indiferent de situatie.

Acestea ar fi cateva dintre criteriile de luat în seamă când ești în căutarea unui cabinet stomatologic bun care să iți satisfacă nevoile dentare la cel mai înalt nivel și să mergi cu drag la control.


Data actualizare: 07-03-2022 | creare: 07-03-2022 | Vizite: 866
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul Afectiuni stomatologice:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Afectiuni stomatologice