Cum să alegi pantofii potriviți pentru un copil?

©

Autor:

Cum să alegi pantofii potriviți pentru un copil?

Ce analizezi când cumperi încălţămintea pentru copii

Primele aspecte pe care trebuie să le verifici cu atenție țin de tip şi dimensiune. Este important să se achiziţioneze încălţăminte copii adecvată în funcție de activitatea desfăşurată. Cu siguranța, la şcoală şi la grădiniţă cei mici trebuie să poarte încălţăminte semiformala, dar confortabilă, care să le permită să se mişte, să se simtă confortabili. Pantofii utilizaţi pentru astfel de activități nu trebuie să fie foarte coloraţi sau puternic accesorizati. Se recomandă să se achiziţioneze încălţăminte realizată din materiale naturale care susțin buna sănătate a picioarelor.

Încălţămintea destinată activităților recreative şi sportive trebuie să fie aleasă cu atenție, pentru a proteja picioarele celor mici. Mulți copii practică diferite sporturi de la vârste fragede. Odată cu primele antrenamente şi încălţămintea trebuie achiziționată corect. Pantofi pentru tenis sunt diferiți de cei folosiți pentru alergare sau fotbal, având caracteristici diferite.

Dacă vorbim de joacă şi timp liber, trebuie să luăm în considerate detaliile legate de siguranţă. Pantofii, sneakersii şi adidaşii selectaţi trebuie să fie în primul rând comozi şi să deţină sisteme eficiente de susţinere a gleznelor. Cei mici sunt foarte activi, însă cu încălţămintea greșit aleasă se pot întâmpla accidente neplăcute.

Mărimea este o altă constantă ce trebuie analizată cu atenție când vine vorba de prichindei. Mulți părinți tind să selecteze încălţăminte mai mare, care nu este nici sigură nici confortabilă pentru cei mici. Chiar dacă copii au perioade cu ritm alert de creștere nu înseamnă că încălţămintea acestora trebuie selectată eronat.

Selectează încălţămintea corectă în funcție de sezon şi condițiile meteo

Pentru ca cei mici să poată desfășura activitățile optim, este important ca încălţămintea să fie corect selectată în funcție de sezon şi condițiile meteo. Cu siguranță, mulți părinți se plâng să pantofarul este plin cu tipuri de articole ce nu sunt purtate foarte des! Totuși cei mici vor beneficia de o dezvoltare excepțională când poartă încălţămintea adecvată. În zilele de vară cei mici se pot bucura de activitățile dinamice preferate cu sandale sau pantofi sport, cu piese decupate care permit ventilarea bună, împiedicând formarea mirosurilor neplăcute. Pentru plajă şi activităţi de piscină sunt potriviți slapii şi papucii, iar pentru sport adidaşii specializaţi.

Încălţămintea selectată pentru anotimpul rece trebuie să fie în primul rând călduroasă, să asigure confort termic ridicat indiferent de timpul petrecut în exterior. De asemenea articolele selectate pentru copii trebuie să fie ușor de încălţat şi descălţat, în caz contrar cei mici vor refuza să le poarte.

Pentru a descoperi facil articole de încălţăminte potrivite pentru prichindei poţi face o vizită în magazinele CCC, poţi accesa magazinul online sau aplicația Club CCC. Aici găseşti numeroase varietăţi de încălţăminte pentru copii mici dar şi pentru cei mai mari. Ai articole potrivite pentru orice sezon şi preţuri accesibile.

Preferințe personale

Trebuie să ții minte ca prichindeii au personalitate puternică, deci este indicat să alegi încălţămintea pe placul lor. Alege pentru activitățile recreative şi joacă, pantofi, papuci şi adidaşi cu personajele preferate, selectează culorile pe care le adoră şi sistemele de închidere agreate.


Data actualizare: 16-06-2021 | creare: 16-06-2021 | Vizite: 531
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: