Dieta Paleo crește riscul de boli cardiace

©

Autor:

Dieta Paleo crește riscul de boli cardiace
Oamenii care urmează dieta Paleo sunt predispuși la apariția bolilor de inimă, potrivit primul studiu major care a examinat impactul acestui regim alimentar asupra bacteriilor intestinale.
Cercetătorii de la Edith Cowan University au analizat diferențele dintre 44 de persoane care au adoptat dieta Paleo și alte 47 de persoane care au urmat o dietă australiană tipică.

Cercetarea publicată în European Journal of Nutrition a măsurat cantitatea de N-oxid de trimetilamină (TMAO) din sângele participanților. Nivelurile ridicate de TMAO sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă.

„Mulți promotori ai dietei Paleo susțin că dieta este benefică pentru sănătatea intestinală, dar această cercetare sugerează că, atunci când vine vorba de producția de TMAO în intestin, dieta Paleo ar putea avea un impact negativ în ceea ce privește sănătatea inimii”, a declarat cercetătorul principal, Angela Genoni.

Cercetătorul a explicat că motivul pentru care nivelul TMAO a fost atât de ridicat la oamenii care urmau o dietă Paleo pare a fi lipsa cerealelor integrale din lista de alimente pe care le consumă. Deoarece TMAO este produs în intestin, o lipsă de cereale integrale ar putea schimba populațiile de bacterii, astfel încât să permită o producție mai mare a acestui compus.

Dieta Paleo presupune consumul de carne roșie și vegetale, limitează consumul de nuci și alte fructe cu coajă lemnoasă și fructe în general, și exclude cerealele, legumele, lactatele, sarea, zahărul rafinat și uleiurile prelucrate.


Sursa: Sciencve Daily

Data actualizare: 30-07-2019 | creare: 30-07-2019 | Vizite: 571
Bibliografie
Heart disease biomarker linked to paleo diet. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190722105935.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: