Dublarea aportului de colină în timpul sarcinii îmbunătățește atenția susținută a copilului la vârsta de șapte ani

©

Autor:

Dublarea aportului de colină în timpul sarcinii îmbunătățește atenția susținută a copilului la vârsta de șapte ani
Consumul unei cantități duble de colină decât cea recomandată în prezent în timpul sarcinii de către mamele cu sarcini care necesită atenție susținută are efecte benefice asupra dezvoltării ulterioare a copiilor, sugerează un studiu recent. Studiul mai arată că aportul recomandat de colină din prezent nu satisface pe deplin nevoile creierului fetal.
Colina, care se găsește în gălbenușurile de ou, carnea roșie slabă, pește, carne de pasăre, leguminoase, nuci și legumele crucifere, este absentă din majoritatea vitaminelor prenatale, iar peste 90% dintre viitoarele mame consumă mai puțin decât cantitatea recomandată. Cercetările efectuate pe animale au arătat că adăugarea de colină suplimentară la dieta mamei produce beneficii cognitive pe termen lung pentru urmași. Pe lângă îmbunătățirea atenției și memoriei puilor de-a lungul vieții, suplimentarea cu colină maternă la rozătoare s-a dovedit a fi neuroprotectoare pentru urmași prin atenuarea adversităților cognitive cauzate de stresul prenatal, expunerea fetală la alcool, autism, epilepsie, sindromul Down și boala Alzheimer.

În studiul actual, toate femeile au consumat o dietă pregătită cu o cantitate specificată de colină pe parcursul celui de-al treilea trimestru de sarcină. O jumătate dintre femei au consumat 480 mg colină pe zi, ceea ce depășește ușor nivelul recomandat de aport adecvat (AI) de 450 mg/zi. Cealaltă jumătate a consumat un aport total de 930 mg colină pe zi, aproximativ dublu față de aportul adecvat. Când au fost testați la vârsta de 7 ani, copiii femeilor din grupul cu 480 mg/zi au prezentat o scădere a preciziei de la începutul până la sfârșitul unei sarcini de atenție susținută, în timp ce, cei din grupul de 930 mg/zi au menținut un nivel ridicat de precizie pe parcursul sarcinii.

„Descoperirile noastre sugerează că întreaga gamă de beneficii cognitive și neuroprotectoare demonstrate la rozătoare poate fi observată și la oameni. ”a declarat co-autorul Barbara Strupp, profesor în Divizia de Științe Nutriționale și Departamentul de Psihologie de la Universitatea Cornell.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-01-2022 | creare: 04-01-2022 | Vizite: 459
Bibliografie
Recommended choline intake during pregnancy improves child's sustained attention, link: https://www.news-medical.net/news/20220103/Recommended-choline-intake-during-pregnancy-improves-childs-sustained-attention.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!