EQUIVert - soluția high-tech pentru tratarea sindromului vertiginos

©

Autor:

EQUIVert - soluția high-tech pentru tratarea sindromului vertiginos
Sindromul vertiginos sau vestibular este o afecțiune comună, dificil însă de tratat. Cercetătorii din cadrul Institutului Fraunhofer de Circuite și Sisteme Microelectronice din Germania au dezvoltat un sistem de căști audio bazat pe biofeedback, numit EQUIVert, capabil să ajute la o mai bună înțelegere a bolii și la tratarea ei.
EQUIVert este destinat tratării sindromului vertiginos cauzat de afectarea urechii interne și manifestat prin afectarea echilibrului. Aceste căși nu reglează acțiunea urechii interne, dar pot antrena alte sisteme senzoriale ale organismului să compenseze disfuncția.

Cu ajutorul căștilor, utilizatorul este ghidat verbal printr-o serie de exerciții pentru a-și menținea poziția de echilibru, când capul și corpul sunt menținute drepte și la fel echilibrul.

Biofeedback-ul permite realizarea unei conxiuni între echilibru și propriopercepția sau percepția inconștientă sau conștientă a mișcărilor corpului și a orientării în spațiu.

Sistemul folosește un accelerometru integrat și senzori de rotație, detectează când utilizatorul este înclinat, și transmite impulsuri pentru corectarea problemei prin indicii audio de direcționare (dacă persoana este înclinată spre drepta, căștile transmit sunete pe acea parte).

Pe măsură ce exercițiile avansează, organismul răspunde mai prompt și menține echilibrul, iar simptomele sindromului vertiginos dispar.

Căștile sunt destinate utilizării individuale acasă, dar pot fi utilizate și în cadrul cabinetelor medicale, unde cu ajutorul unui software special, medicul poate măsura exact balansul corpului, pentru a cuantifica severitatea sindromului vertiginos și monitorizarea progresului.

Sursa: New Atlas

Data actualizare: 09-03-2019 | creare: 02-03-2018 | Vizite: 3566
Bibliografie
High-tech headphones are promised to vanquish vertigo, link: https://newatlas.com/equivert-vertigo-headphones/53631/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum