Euphorbia pilulifera

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Euphorbia pilulifera,  E. capitata

Denumire populara: nu are

Descriere:  Euphorbia este o planta anuala, cu o tulpina subtire si paroasa si frunze lanceolate. Florile mici si galbene sunt adunate in buchetele dense laaxila frunzei si produc seminte rosiatice cu incretituri. Planta produce un latex laptos ce irita membranele mucoase.

Habitat: India si alte zone tropicale.

Recoltare: Planta se culege cand este inflorita.

Partile utilizate: Partea aeriana.

Actiune: Antiastmatic, actioneaza asupra organelor cutiei toracice, expectorant, antispastic, vermifug, antiprotozoic (distruge protozoarele).

Indicatii terapeutice: Astm, bronsita, astm bronsic, inflamatia sistemului respirator superior, spasme laringeale, tuse nervoasa, amibiaza intestinala. Euphorbia are o actiune de relaxare asupra muschilor plamanilor si amelioreaza spasmele din laringe, ajutand la tusea nervoasa si guturai.

Combinatii: Euphorbia se combina cu grindelia si tutun ndian pentru astm si bronsita.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1/2-1 lingurita de frunze uscate si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura -1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Contraindicatii: Desi este unul dintre putinii membri neotravitori pentru oameni ai familiei Euphorbia, doze mari pot cauza greata si varsaturi. Euphorbia nu trebuie combinata cu Glycyrrhiza.

Data actualizare: 14-03-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 2343
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!