2 pilule lipsă

10-06-2013
MadalinaRed
Nu este medic/terapeut
MadalinaRed
Buna ziua, folosesc anticonceptionale Yasmin de 2 luni. Luna asta nu am avut bani sa-mi cumpar un blister nou, dar mi-a dat o prietena un blister inceput. Sunt doua pilule lipsa din 21. As putea sa il folosesc cu incredere sau e acelasi lucru daca nu iau deloc? Va multumesc!
3 comentarii
0
11-06-2013, ora 10:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
La Yasmin, toate pilulele unei folii au aceeasi compozitie. Prin urmare, cel mai bine este sa utilizati folia primita si, spre sfarsit, sa va cumparati o folie noua din care sa luati ultimele doua zile, completandu-va cu doua pilule din ea ultimele doua zile care va lipsesc pana la 21. Astfel, o folie cu doua pilule lipsa se va "rostogoli" de la luna la luna, precum datoria publica a guvernului de la un an la altul.

Alternativ, puteti si sa nu luati de loc ultimele doua pilule. Nu veti iesi de sub protectie, daca intre folii pauza este de 7 zile si nu mai mult. Inconvenientul acestei alternative este ca "ciclul" va veni mai devreme.
0
11-06-2013, ora 23:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ M.D. | Dr. Mihnea DRAGOMIR - Medicina de familie, Bucuresti

Aveti idee cate avorturi timpurii provoaca pe an utilizarea acestor pilule ?
As vrea sa stiu un numar.
0
12-06-2013, ora 11:15
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@clara_p:
Nu se poate spune cate avorturi timpurii rezulta in urma pilulelor contraceptive, deoarece marea majoritate a acestor avorturi au loc in faze atat de precoce, incat nici nu sunt percepute ca avorturi, ci sunt percepute, cel mult, ca sangerari mai neobisnuite.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul