2 pilule lipsă
Buna ziua, folosesc anticonceptionale Yasmin de 2 luni. Luna asta nu am avut bani sa-mi cumpar un blister nou, dar mi-a dat o prietena un blister inceput. Sunt doua pilule lipsa din 21. As putea sa il folosesc cu incredere sau e acelasi lucru daca nu iau deloc? Va multumesc!
3 comentarii
La Yasmin, toate pilulele unei folii au aceeasi compozitie. Prin urmare, cel mai bine este sa utilizati folia primita si, spre sfarsit, sa va cumparati o folie noua din care sa luati ultimele doua zile, completandu-va cu doua pilule din ea ultimele doua zile care va lipsesc pana la 21. Astfel, o folie cu doua pilule lipsa se va "rostogoli" de la luna la luna, precum datoria publica a guvernului de la un an la altul.
Alternativ, puteti si sa nu luati de loc ultimele doua pilule. Nu veti iesi de sub protectie, daca intre folii pauza este de 7 zile si nu mai mult. Inconvenientul acestei alternative este ca "ciclul" va veni mai devreme.
Alternativ, puteti si sa nu luati de loc ultimele doua pilule. Nu veti iesi de sub protectie, daca intre folii pauza este de 7 zile si nu mai mult. Inconvenientul acestei alternative este ca "ciclul" va veni mai devreme.
@ M.D. | Dr. Mihnea DRAGOMIR - Medicina de familie, Bucuresti
Aveti idee cate avorturi timpurii provoaca pe an utilizarea acestor pilule ?
As vrea sa stiu un numar.
Aveti idee cate avorturi timpurii provoaca pe an utilizarea acestor pilule ?
As vrea sa stiu un numar.
@clara_p:
Nu se poate spune cate avorturi timpurii rezulta in urma pilulelor contraceptive, deoarece marea majoritate a acestor avorturi au loc in faze atat de precoce, incat nici nu sunt percepute ca avorturi, ci sunt percepute, cel mult, ca sangerari mai neobisnuite.
Nu se poate spune cate avorturi timpurii rezulta in urma pilulelor contraceptive, deoarece marea majoritate a acestor avorturi au loc in faze atat de precoce, incat nici nu sunt percepute ca avorturi, ci sunt percepute, cel mult, ca sangerari mai neobisnuite.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Am nevoie de niste pareri, am uitat pastila mai bine de 12 h. sunt insarcinata?
- 4am uitat sa iau o tableta si sex neprotejat.
- 0am omis o pastila in prima saptamana
- 3am uitat o pastila de mercilon in prima saptamana
- 3am pierdut o pastila de yasmine
- 3pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?
- 3am uitat o pastila anticonceptionala
- 0primele 2 pastile uitate!
- 1Am uitat sa iau o pilula din a 3a saptmana
- 1Pastila Karissa omisa. Va rog ajutati'ma!!!!
- 0am uitat 2 pilule
- 02 pilule yaz uitate. Ar insemna sa iau 3 in aceeasi zi?
- 4Ce se intampla daca am uitat pastila?
- 2Pilula 14 uitata
- 0Ajutați-mă!! Am uitat sa iau pastila 11, 12 din folia de anticonceptionalele
- 0Întârziere menstruație
- 3Ajutați-mă - am uitat sa iau anticonceptionale
- 3Buna.. luna aceasta am uitat doua pastile, consecutiv de Logest
- 1Am o nelamurire - am uitat sa iau pilula Yasmin
Mai multe informații despre: pilula contraceptiva uitata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: