6 luni cu teste de ovulatie si totusi nu raman insarcinata.

12-05-2016
alisa333
Nu este medic/terapeut
alisa333
Am 28 de ani.In noiembrie 2015 am ramas insarcinata si am avut sarcina oprita in evolutie la 3 saptamani conform testelor de sange bhcg.De atunci folosesc teste de ovulatie Oview si totusi nu am ramas insarcinata.E normal? Am uter retrovers.Peste 1 saptamana merg din nou la medicul ginecolog.Este normal sa raman asa de greu insarcinata desi folosesc teste de ovulatie si in ultimele 4 luni am avut ciclu regulat?
5 comentarii
0
12-05-2016, ora 22:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, din pacate in aceasta situatie (uter retrovers) este des asociata cu dificultatea de a ramane insarcinata. Incercati sa vorbit cu medicul Dumneavoastra despre asta. In unele situatii o solutie poate fi legata de pozitiile utilizate in timpul actului sexual. In unele cazuri (depinde de pozitia uterului) dificultatea de a ramane insarcinata este cauzata de scurgerea/alunecarea/neajungerea spermei acolo unde trebuie.
Incercati:
- pozitia in care partenerul va penetreaza din spate, (doggy style) iar Dumneavoastra stati sprijinita pe coate, adica cu fundul mai sus decat restul corpului
- Dumneavoastra stati pe burta, cu o perna sub mijloc, astfel incat sa va ridice mijlocul (bazinul) iar partenerul va penetreaza pe la spate.
Dupa ejacularea partenerului incercati sa pastrati pozitia zece minute.
Doctorul va poate ajuta mai mult, caci probabil stie mai bine care este pozitia uterului si poate recomanda si alte pozitii sexuale.
In afara de toate acestea, incercati sa va relaxati, la modul general. Nu faceti din a avea un copil un scop in sine, caci aceasta inseamna sa creati o tensiune atat in relatie cat si in organism. Iar organismul incordat este "inchis", adica in niciu un caz pregatit pentru o sarcina. Din punct de vedere fiziologic, aceasta tensiune poate incorda musculatura si "inchide" zone cum sunt colul uterin (zona musculara). Intelegeti ce vreau sa spun?
1
18-05-2016, ora 13:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pe langa sugestiile legate de pozitie, colegul afirma un lucru foarte important: e esential sa faceti sex pentru a va relaxa.incercati sa nu priviti sexul doar ca un mijloc de a avea un copil. Oricum daca o sa ramai insarcinata Alisa iti vei da seama de asta si fara sa te gandesti tot timpul:'oare fac bine ceea ce fac?'

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
1
20-08-2016, ora 06:10
Siux
Nu este medic/terapeut
Siux
Am avut si noi probleme cu fertilitatea. Acum am doi copii care merg la gradinita. Imi aduc si acum aminte de sfatul primit de sotie de la ginecolog.
- Iubiti-va mult, scapati de stres, mergeti undeva in concediu si trageti cat mai des la tinta, nu se poate sa nu o nimeriti. Am apelat in paralel si la produse de plafar.
Sunt sigur ca o sa primiti darul meritat.
0
20-08-2016, ora 06:11
Siux
Nu este medic/terapeut
Siux
Sa nu uit, spermograma ati facut?
0
07-03-2024, ora 12:12
Love Forever
Nu este medic/terapeut
Love Forever
Folosirea testelor de ovulație poate ajuta la determinarea mai precisă a timpului de ovulație, dar nu garantează sarcina. Mulți factori pot afecta sarcina, inclusiv stilul de viață, stresul, sănătatea și tulburările de reproducere.

Cât timp încearcă un cuplu să conceapă poate varia foarte mult. Unele cupluri rămân însărcinate rapid, în timp ce altele durează mai mult. Avorturile spontane anterioare, cum ar fi ceea ce ați experimentat, pot, din păcate, să crească dificultatea sarcinii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: