. Ce inseamna mai exact a avea uterul retroversat?

14-07-2010
Elena Pasarica
Nu este medic/terapeut
Elena Pasarica
Buna ziua!
In urma mai multor consultatii si ecografii am aflat ca am uterul retroversat, dar nu am aflat exact ce inseamna acest lucru. Unii medici spun ca nu voi putea avea copiii, altii spun ca pot avea copiii si ca nu este nici o problema, ba chiar ca ar fi ceva normal si ca singura problema este durerea la contactul sexual (care, asa si este). Ce inseamna mai exact a avea uterul retroversat? Va rog dati-mi un raspuns.
Va multumesc.
6 comentarii
0
21-07-2010, ora 22:14
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Inchipuiti-va un balon in varful unei tevi. Dar balonul nu e obligatoriu sa stea drept in continuarea tevii, ci ar putea face un unghi cu aceasta, astfel incat sa atarne inainte ori inapoi. Daca atarna inapoi, vom spune uter retroversat, daca ne imaginam ca teava e vaginul, iar balonul e uterul.

In realitate e un pic mai complicat, fiindca intre teava si balon e o articulatie numita col uterin. Dar, schematic, asta e.
0
28-01-2011, ora 12:31
ADRIANA VINTAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANA VINTAN
casatorita doar de 2 ani si deasta am ajuns la varsta de 36 de ani fara bebe.Dupa un an de incercari am hotarat cu Buna ziua, am 36 de ani si as dori sa raman insarcinata insa nu reusesc desi ne chinuim de 1 an si 4 luni. Sunt sotul meu sa incercam niste investigatii asa ca am inceput cu un control ginecologic si ecografie interna raspunsul a fost uter retrovers. sotul a facut spermograma si a iesit normospermie(mob 52%), analiza mea de sange de ziua a 3a de la venirea ciclului a fost(estradiol 269, 7 faza foliculara 46-607 FSH3, 7 faza foliculara3, 5-12, 5
ovulatie 315-1828 faza ovulatorie4, 7-21, 5
faza luteala 161-774 faza luteala 1, 7-7, 7
menopauza 18, 4-201 menopauza 25, 8-134, 8
la analizele de a 21 zi :Progesteron 20, 2 nmol/L faza foliculara 0, 6-4, 7 Prolactina 475 yUI/mL 127-637
faza ovulatorie 2, 4-9, 4
faza luteala 5, 3-86
menopauza 0, 3-2, 5 SUNT PROBLEME CU REZULTATELE ANALIZELOR? CE ALTE INVESTIGATII NE SFATUITI? MEDICUL CARE L-AM CONSULTAT ESTE SPECIALIZAT PE FIV. SI RECOMANDA TUTUROR FERTILIZARILE INSA TOTUSI AS DORI PE CALE NATURALA IN PRIMUL RAND DIN PUNCT DE VEDRE FINANCIAR NU IMI PERMIT ASA CEVA FIIND CADRU DIDACTIC. VA MULTUMESC SI ASTEPT RAPUNSUL DUMNEAVOASTRA
0
28-01-2011, ora 13:02
ADRIANA VINTAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANA VINTAN
cred ca am apasat pe ceva gresit si mesajul sa salvat aiurea amestecand textul.imi cer scuze o sa refac textul
0
28-01-2011, ora 13:19
ADRIANA VINTAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANA VINTAN
buna ziua am 36 de ani si ma chinui impreuna cu sotul meu de 1 an si 4 luni sa avem un bebe. la prima investigatie a iesit ca am uter retovers apoi am facut analize la sot ia iesit normospermie mobilitate de 52% iar eu am facut analize de iu a 3a si de ziua 21. la cea de ziua a3a rezultatele au fost astfel:ESTRADIOL 269, 7 pmol/L faza foliculara 46-607;ovulatie 315-1828, faza luteala 161-774;menopauza 18, 4-201. FSH 3, 7 faza foliculara 3, 5-12, 5; faza ovulatorie 4, 7-21, 5; faza luteala 1, 7-7, 7 ; menopauza 28, 5-134. La analiza de ziua a21: Progesteron 20, 2: faza foliculara 0, 6-4, 7; faza ovulatorie 2, 4-9, 4;faza luteala 5, 3-86; menopauza 0, 3- 2, 5. Prolactina 475 yUI/ml 127-637. in plus de ceste anlize am facut un SHG la care nu au aparut probleme. ce alte investigatii ar mai trebui?medicul la care am facut aceste investigatii e specializat pe fertilizare in vitro si recomanda tuturor acest procedeu. sincer doresc sa incerc natural in primul rand din punct de vedere financiar mi-ar fi imposibil fiind cadru didactic am salarul mic in comparatie cu preturile necesare. e posibila o sarcina la ceasta varsta si cu aceste rezultate de analize ? va multumesc
0
28-01-2011, ora 20:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu aveti de ce sa va grabiti cu FIV-ul. Ar fi indicat un tratament homeopatic, singur sau in asociere cu acupunctura.
0
29-01-2011, ora 09:25
ADRIANA VINTAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANA VINTAN
multumesc frumos de raspuns, oare ar trebui sa fac acea radiografie a trompelor uterine ?din cate a mai citit pe net multe femei spun ca dupa HSG au ramas insarcinate.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când apare ruptura uterină
  • Informează-te despre fibromul uterin
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.