Acnee nodulo-chistica

09-03-2018
elenaANTON
Nu este medic/terapeut
elenaANTON
Fiul meu are acest diagnostic.De pe la varsta de 13 ani a inceput sa aiba piele rugoasa pe nas si pometi si cosuri.Am mers la dermatolog, i-au fost prescrise antibiotice, creme, geluri, vitamine, minerale, solutii, extracte gemoterapice, granule homeopate, dar situatia s-a inrautatit dupa fiecare tratament, astfel ca i-au aparut noduli si chisturi, capatand diagnosticul de acnee nodulo-chistica. Din primul chist aparut am dus o proba pe care nu s-a dezvoltat flora bacteriana, apoi a inceput tratamentul cu Sotret. De la inceperea tratamentului (1 luna) i-au mai aparut inca 3 chisturi, mari, violacee(unul chiar sub ochi), care se sparg, supureaza, se inchid, se umfla si se reia procesul. Acum imi arata disperat ca tocmai ii mai iese unul, sub celalat ochi. Intrebarea mea este: e normal sa mai apara fiind sub tratament cu Sotret(30mg/zi-54kg) ? Se pot drena, indeparta chirurgical, sau ce se va intampla cu fata lui? Va multumesc din suflet pentru un raspuns avizat!
2 comentarii
1
11-03-2018, ora 11:50
petre nicolae
Nu este medic/terapeut
petre nicolae
Incercati cu aplicatii prelungite de unguent cu ihtiol. Seara, noaptea, cand sta acasa. Fiul meu a avut o problema asemanatoare si numai ihtiolul facea sa i se deschida pungile de puroi ca sa se dreneze. Nimic altceva nu a functionat. Isi aplica pe locurile unde se simtea sub piele umflatura, si de asemenea pe celelalte cosuri unguent din belsug (e foarte, foarte ieftin) si statea cam 30 minute, pana se deschideau si puteau fi curatate. Daca e mai adanc, nu-i nimic, nu va iesi de prima data, dar ihtiolul are darul de a aduce pana la urma la suprafata infectia. E negru, miroase urat (a petrol), dar e o minune! Baiatul meu credea ca va trece imediat sau dupa o saptamana. Nu, trebuie insistat si rezultatele nu vor inceta sa apara. Daca urmeaza perioade de acalmie, dupa care iar iese ceva: iar ihtiol si gata!
0
12-03-2018, ora 10:53
elenaANTON
Nu este medic/terapeut
elenaANTON
Va multumesc, vom incerca!
Adaugă un comentariu / răspuns