Acufene urechea dreapta

14-02-2018
shockwave12
Nu este medic/terapeut
shockwave12
Buna ziua!
De aproximativ 2 luni de zile am un tiuit in urechea dreapta, asta dupa o raceala si o durere in ureche fix in ziua de revelion dar mi-a trecut cu paracetamol.
Am fost mai apoi dupa o saptamana la ORL si mi-a spus ca este din cauza ascultarii muzicii la un nivel ridicat. Mi-a prescris Bilobil timp de o luna si mi-a spus medicul ca dupa 3-4 zile imi va reveni urechea, nimic, a trecut o luna de atunci si nu simt nici o imbunatatire. Azi am fost la un alt medic ORL si mi-a spus ca in urechea dreapta am niste scurgeri si un pic de dop si mi-a facut spalaturi in ureche. Am facut o audiograma iar la urechea dreapta, cea cu probleme, am o deviere usor de sunet si va trebui sa ma prezint vineri iar. Mi-a fost prescris Betaserc de 24 mg pentru acufene.
Sunetul din ureche este asemanator cu al unui televizor cu tub atunci cand ii dai drumu, dar de o intensitate mica.
Acel tiuit nu este unul insuportabil, daca nu il bag in seama, nici nu simt ca ar fi acolo si seara este la fel. Totusi am o nelamurire, de ce atunci cand strang mai puternic din dinti, ca si cum mananc, imi tiuie un pic mai puternic in ureche. O ureche poate fi mai scurta in adancime decat cealalata? Multumesc.
10 comentarii
0
14-02-2018, ora 15:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 contractia muschilor maxilarului.. absolut la toata lumea duce la sunete in urechi
2anatomic pot sa difere urechile..dar asta NU da sunete
3 una din cauza cre duce la sunet in Ureche..este Calitatea proasta a sângelui
sau alimenattie gresita cu grasimi, sau lipsa hidratarii corecte sau probleme gastro-intestinale
0
14-02-2018, ora 15:55
shockwave12
Nu este medic/terapeut
shockwave12
Multumesc frumos de raspuns.
Ceva probleme gastro-intestinale poate am deoarece uneori la anumite mancaruri am reflux gastric si se ridica pana in gat si uneori simt si in ureche, asa imi da senzatia.
Cu alimentatia cam la fel..mananc odata, de 2 ori pe zi dupa ora 12 dupa-amiaza.
Momentan vreau sa vad daca se amelioreaza cu betaserc-ul iar mai apoi voi face niste controale pentru gastro.
0
15-02-2018, ora 14:55
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna ziua!
Acufenele pot fi produse de multiple cauze si trebuie sa va prezentati in centrul nostru sau in zona unde locuiti, pentru un examen complet.
Sanatate, E.Latcan
0
06-03-2018, ora 08:17
andreeach
Nu este medic/terapeut
andreeach
Buna ziua!De aproximativ 3 luni aud in fiecare zi pulsul inimii in urechea stanga.In prima luna am auzit mai rar, acum de 5 ori pe zi.Am fost la ORL si mi-au curatat urechea, am facut si audiograma si mi-au spus la 3 zile cand am fost la control ca urechea este ok si ca am acufene pe fond vascular...Tin sa mentionez ca am facut 2 interventii la inima, adica 2 ablatii prin radiofrecventa in 2015 si 2016, ultima fiind si cea reusita.Tratament pt inima am intrerupt si tensiunea mea este mica..Am fost si la un medic neurolog si mi-au spus sa fac un RMN cerebral pt ca ma suspecteaza de boala MENIERE.Rezultatul a iesit ok, in afara de sinuzita nu am nimic..Am fost si la un doctor cardiolog si mi-a recomandat un ecograf doppler la artera carotida stanga.Nu stiu ce sa mai fac si pe cine sa mai cred...Va rog o parere.Va multumesc!
0
06-03-2018, ora 09:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 investigatii la Gastrologie
calitate sângelui depinde de starea intestinelor, ficatului..si de ce puneti in farfurie
2 se exclud alimentele grase.. inclusiv si laptele dulce, smantana, mezeluri, dulciuri
3 hidratarea corecta si vasodilatatoare cerebrale
0
06-03-2018, ora 11:53
andreeach
Nu este medic/terapeut
andreeach
Va multumesc pentru raspuns.Este adevărat ca în 4 luni m-am ingrasat 7 kg și am mâncat dulciuri f multe iar de hidratat nu prea am facut-o..Am sa țin un regim sănătos și o sa fac și investigațiile menționate de către dvs.
0
06-03-2018, ora 12:02
andreeach
Nu este medic/terapeut
andreeach
Și încă o întrebare..Pentru vasodilatatoare cerebrale trebuie sa urmez un tratament? Sa merg la un specialist? Sau ce anume trebuie sa fac mai exact?
0
06-03-2018, ora 17:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. duap ce finalisezi cu gastrologia
te intorci la ORL pentru tratament cu vasodilalatoare
0
22-08-2018, ora 01:30
Bogdane1
Nu este medic/terapeut
Bogdane1
Buna ziua, mă confrunt și eu cu această problemă, tiuit continu in urechea dreaptă. Anul trecut, în octombrie mi s-a făcut rău, am fost dus la spital si am fost diagnoaticat cu sindrom vertiginos. Am urmat tratament cu betaserc si inca un medicament care nu mai știu cum se numește, din cate imi aduc aminte erau ceva vitamine. In urma acestui episod am facut investigatii ORL in Bucuresti la o clinica de vertij, la clinica Nova. Am facut RMN la cap pentru a verifica urechea internă. Rmn ul nu a iesit cu probleme. Cei de la clinica mi au dat un tratament de urmat si exercitii de reeducare. Dupa o perioada tiuitul a scazut in intensitate dar nu pentru mult timp. Din ce mi s-a spus acest tiuit nu va mai trece. In ultima perioada acesta s-a intensificat si a devenit deranjant. Ultimele analize medicale au fost bune. Tensiunea este oscilanta intre 12/8 pana la 14/ 9. Nu am considerst acest lucru ca fiind grav deoarece sunt o persoana mare. 1.97 inaltime 112 kg. M-am ingrasat in ultima jumatate de an la aceasta valoare. As mai incerca si alte variante de tratament daca există.
0
22-08-2018, ora 10:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da exista
regula de baza.. Calitatea sângelui
trebuie stiut ca..sangele.. calitatea lui buna.care oxigeneaza corect celula.. se face in Intestine si Ficat..din ce puneti in farfurie
acolo e de tratat.. de alimentat si hidratat corect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Țiuit sau pocnituri în urechi - de ce apar zgomote în urechi?
  •