Adenopatii laterocervicale si supraclaviculare

29-03-2019
Aeterna1996
Nu este medic/terapeut
Aeterna1996
Buna seara,

In urma cu 2 saptamani am simtit pe partea dreapta a gatului 2 ganglioni inflamati (laterocervical) si inca unul pe partea stanga, supraclavicular. Alte simptome nu am avut, in afara de usturime in gat in fiecare dimineata, care a inceput inainte de aparitia lor si continua si acum. Am facut o ecografie, in urma careia scrie ca: adenopatiile decelate ecografic sunt subcentrimetrice si sunt situate sub triunghiul posterior. Vascularizatia este usoara, prin pol unic si par sa fie adenopatii reactive. Toate acestea eu ecogenitate accentuata si prezinta decelarea unor adenopatii in jur mici incipiente cu acelasi aspect hipoecogen. Necesita urmare in timp, cu adaosul de ecografie splina 100/50.

Intrebarea mea este urmatoarea, avand in vedere ca nu am nici rosu in gat, ci doar o sinuzita care ma supara uneori si o deviatie de sept usoara, ce anume este de facut in acest caz? Am intrebat si medicul orl, dar si pe cel care mi-a efectuat ecografia ce-i de facut, insa raspunsul a fost sa revin luna urmatoare la inca o verificare. Avand in vedere ca nu cunosc terminologia medicala foarte bine si nu am nici macar o urma de diagnostic, ce pot face, sa mai astept sau sa merg la alte investigatii urgent? Am 23 de ani, 54 kg, nu consum alcool, tutun, sucuri acidulate.

Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
30-03-2019, ora 19:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Usturimea cu care a debutat simptomele e de la un reflux gsstroespfagian
Acolo cauta cauza problemelor
Alimentația gresita
E plin forumul de explicatii
0
31-03-2019, ora 00:05
Aeterna1996
Nu este medic/terapeut
Aeterna1996
Va multumesc pentru raspuns! Pe partea de gastro pare sa fie in regula, nu consum alimente de tip fast food sau procesate, nici lactate in exces, dulce ocazional. Totusi, am sa fac analize suplimentare ca sa gasesc cauza problemelor. Usturimea a aparut brusc, in toiul zilei, dara alte semnale inainte, asa de puternica incat nu am mai putut vorbi in prima zi. Apoi a continuat sa tot revina. Am cerut sa fac un exudat pentru ca nu cumva sa fi luat vreo bacterie/virus, dar nu a fost considerat necesar. Recomandarea a fost sa iau strepsils, dar nu trece nici usturimea si nici ganglionii nu se retrag, in mod cert. Ce ma supara este faptul ca nu inteleg explicatiile ecografiei, nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu.
0
31-03-2019, ora 15:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Strepsils. a facut si mai rau.. constine vit C si lamai
Este foarte bine sa faci un efort sa.ti amintesti ce ai conumat in acea zi.. inainte de a aparea refluxul
un REnnie de supt scoate usturimea si un faringo sprey unge mucpasele faringelui
Exclude absolut toate acrituirle, citricele, sucurile aidulate, sosurile cu otet, lamai, usturoi..s.a
0
31-03-2019, ora 22:37
vladadrian
Nu este medic/terapeut
vladadrian
Bună seara. De 6 săptămâni am o rana in gat. De 3 săptămâni iau antibiotic, fără ca rana sa dispară. O simt în spatele gatului, linia mediana. Am făcut test și... Nu sunt urme de bacterii. Pana sa iau antibiotic făceam febra, tuseam. Sub antibiotic aceste simptome au dispărut însă e ceva acolo care nu se vindeca. Sa ma gândesc la tumora? Ieri, ultimul medic care a privit a spus ca vede o zona roșie, probabil "restul unei faringite". Însă de 6 săptămâni?
Va mulțumesc. Poate veți găsi timp sa îmi scrieți 2 cuvinte.
cu stima Adrian, 40 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: