Aditie de os

18-05-2009
Judas
Nu este medic/terapeut
Judas
Am un incisiv central (mandibula) care are o mobilitate mare (pe radiografie se observa ca nu mai are cam deloc contact cu osul) din cauza unei parodontite marginale cronice profunde cu o retractie severa a osului.
Celalat incisiv central are o mobilitate relativ mica, iar ceilalti 2 incisivi laterali nu prezinta mobilitate.

Se poate face aditie de os sau alta interventie in zona radacinilor acestor dinti pentru solidizarea acestora
fara sa fie nevoie de extractia lor ????

In cazul in care i-as scoate pe toti 4 si as face aditie de os (am inteles cam 2g de aditie osoasa) am siguranta ca aceasta aditie reprezinta o baza destul de solida pentru a insera 2 implante ???

Multumiri pentru raspuns
5 comentarii
0
18-05-2009, ora 19:43
drtooth
Identitate neconfirmată
drtooth
da, se pot opera dintii respectivi (op newmann-withmann) numai daca dintele are max 1mm mobilitate. daca nu, nu are sanse.

da se pot face o serie de interventii cu o serie de produse pt a marii stabilitatea dintilor.

aditia are rol numai estetic (de a pastra suportul gingiei la o inaltime acceptabila, se pot pune oricum implanturi.

succes!
0
10-06-2009, ora 09:43
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
extractia dintelui dumneavoastra ar fi soluti aextrema de tratament, in primul rand trebuie sa incercam sa-l salvam si doar in cazul in care nu reusim atunci se recurge la extractie.
in primul rand se face o sedinta de igienizare a intregii guri, cu o stailizare a parodontiului(gingii si osul de suport), apoi se face o imobilizare a dintelui care se misca, dupa care se face o mica interventie chirurgicala cu un lambou ca sa se expuna radacina afectata, se face tratamentul mecanic al suprafetelor afectate, se aplica niste substante care trebuie sa conditioneze suprafata radacinii afectate, apoi se aplica niste substante speciale in dependenta de situatia dumneavoastra(alegerea lor este la latitudinea medicului curant) si se inchide lamboul cu o sutura.de cele mai multe ori rezultatele sunt foarte bune daca exista cooperanta din partea pacientului.
0
14-06-2009, ora 14:34
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
descrierea interventiei facuta de Dr. olga este foarte corecta; doar ca in cazul dumneavoastra, daca acel incisiv central are intr-adevar resorbtie avansata pana in apropierea apexului, operatia cu lambou este total contraindicata, deoarece poate face mai mult rau decat bine: pastrarea pe arcada a unui dinte cu resorbtie avansata si mobilitate de gradul 3 produce in continuare resorbtie osoasa ingreunand posibilitatea tratamnetului cu implanturi dentare, iar o operatie cu lambou in acest caz este urmata de retractie gingivala semnificativa.
0
15-06-2009, ora 10:16
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
dc faci o interventie chirurgicala parodontala la un dinte cu resorbtie ososa si mai faci si aditie de os, sansele ca osul sa continue sa se resoarba sunt mai scazute daca te mai sustien is pacientul cu o igiena riguroasa si cu vizite regulate la stomatolog. avantajul este ca-ti pastrezi dintele tau pe arcada. da poti sa-l extragi si sa pui un implant intr-adevar este si asta o solutie de tratament asta dc te hotarasti sa-l extragi.
cat despre retractia gingiei este adevarata si asta dar dc folosesti microchirurgia parodontala si faci un lambou cat mai putin invaziv atunci si vindecarea este mai rapida si retractia este minima.
0
15-06-2009, ora 12:51
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
Sunt de acord cu dumneavoastra in toate celelalte cazuri, in afara de cazul dintilor cu resorbtie avansata pana in apropiera apexului si mobilitate de gradul 3.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul