aditie os

26-11-2009
efrem
Nu este medic/terapeut
efrem
Buna ziua, am 51 de ani si in urma paradontozei am pierdut toti dintii.In partea inferioara am inceput deja operatia pentru implanturi, dar la partea superioara am probleme, Medicul de aici din Spania, unde locuiesc mi a recomendat o aditie de os pentru ca in urma bolii nu am suficient, dar nu se poate cu os artificial si trebuie sa mi recolteze os din picior.Operatia este dificila si recuperarea lenta iar pretul deosebit de ridicat, cu tot cu spitalizare 7500 euros.Va rog sa mi spuneti daca in Romania se poate folosi os artificial si cit m ar costa aproximativ.Preupun ca trebuie sa vin acolo pentru mai multe detalii dar va rog sa mi dati macar niste informatii generale ca sa pot decide daca se merita sa vin in tara, bineinteles ma refer din punct de vedere economic, pentru ca de profesionalitatea medicilor romani nu ma indoiesc.Multumes mult.
1 comentarii
0
26-11-2009, ora 09:54
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Buna ziua!

Cel mai probabil aveti un deficit osos serios la maxilar daca medicul v-a propus recoltarea de os "din picior". In acest caz osul artificial nu e de ajutor. Sigur ca exista (in functie de marimea defectului) posibilitatea recoltarii de os chiar si din cavitarea bucala (de la mandibula), dar asta doar chirurgul o oate decide. Se mai poate recolta os din picior de la nivelul tibiei, din zona e sub genunchi, e mult mai usoara recuperarea decat dupa recoltarea din osul soldului (care chiar necesita o recuperare dificila de cateva luni).
Sunt convins ca se poate face aceasta interventie chirurgicala si in Romania, fie la spital de stat, fie la un spital privat, cu costuri mai mici decat in Spania, important e sa gasiti un chirurg care sa va ajute.
Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul