Administrarea corecta a anticonceptionalelor.

20-08-2012
andrutza1
Nu este medic/terapeut
andrutza1
Din cate stiu eu folia de anticonceptionale trebuie inceputa odata cu prima zi de ciclu. Eu deja sunt in a4a zi..si as vrea sa imi incep viata sexuala la sfarsitul lunii...cand ar trebui sa incep folia?
5 comentarii
0
20-08-2012, ora 22:00
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
poti incepe folia pana ina 5a zi de menstruatie.
0
21-08-2012, ora 15:36
georgianavalentina
Nu este medic/terapeut
georgianavalentina
Nu e normal, dupa inceperea unui blister de anticonceptionale, si mai ales daca e prima data cand iei, iti spun eu garantat ca medicul te asigura ca poti sa ai un contact sexual doar dupa 7 zile, atunci e cel mai sigur, ca nu ramai insarcinata, e de preferat ca pana in ziua a7 sa mai folosesti si alte metode de contraceptie!Dupa ce iti vine ciclu si esti in saptamana de pauza in cazul in care blisterul contine 21 de zile, poti sa stai linistita, daca el contine 28 e la fel, in cele 7 zile de 'pauza'poti sa ai contact sexual, iar daca menstra continua din ziua a 7 poti incepe un nou blister, iar menstra o sa mai apara treptat, dar o sa se termine, sa nu treaca cele 7 zile si sa nu incepi blister pt ca o sa iti afecteze din regularitatea acestuia!
0
22-08-2012, ora 18:29
ankuuu
Nu este medic/terapeut
ankuuu
Sa ma ajute cineva si pe mine. Cred ca am facut o prostie...E prima data cand iau anticonceptionale. Am inceput cu prima zi de ciclu dar le-am luat pe cele rosii...si sunt in a5a zi de ciclu, am luat o pastila rosie, din spusele voastre cred ca trebuia sa o iau pe cealalta alba. Cum procedez? Sa iau pastila alba tot azi? cu toate k au trecut 4 ore de la cea rosie?
0
22-08-2012, ora 18:48
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
iao pe cea alba, si timp de 7 zile protectie suplimentara, ia le la ora fixa.
0
22-08-2012, ora 19:57
ankuuu
Nu este medic/terapeut
ankuuu
Multumesc mult. Si mai am o problema. Trebuie sa iau niste pastile pe baza de hormoni feminini. Am auzit ca anticonceptionalele nu isi mai fac efectul daca iau orice pastile pe baza de hormoni feminini. Eu luna asta nu am nevoie neaparat de protectia anticonceptionalelor. Daca iau acele pastile cu hormoni feminini oare acelea isi fac efectul? Sau intrerup a.c, deoarece am luat doar acele pastile rosii si e prima data cand iau?Si sa incep a.c de luna viitoare... Nu stiu cum sa procedez
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •