adolescentul si displazie mamara
Fetita mea in varsta de 17 ani a fost diagnosticata cu displazie mamara. Ce inseamna acest diagnostic, se poate depista doar la o simpla palpare a sanilor? Trebui sa mai faca si alte investigatii? Am inteles de la d-na dr. ca este prea mica pentru mamografie.
3 comentarii
Poate face o ecografie mamara, eventual cu interpretare senologica.
Nu este ceva grav, dar trebuie urmarit.
Sanatate multa.
Nu este ceva grav, dar trebuie urmarit.
Sanatate multa.
Displazia mamara(boala fibrochistica) este cea mai frecventa afectiune a sinului.Cauza nu este bine cunoscuta, dar se pare ca se datoreaza unui exces de hormoni estrogeni "netamponat" de progesteron, celalalt hormon feminin.Transformarile fibrochistice pot ramane stabile pe parcursul intregii existente a femeii.Nu se transforma in cancer. Conduita consta in supraveghere si combaterea durerii, in cazul in care aceasta este suparatoare. Tratamentul chirurgical nu este recomandat deoarece boala recidiveaza
si eu am fost diagnosticata cu displazie mamara. am 21 de ani dar formatiunile respective (dureroase) au inceput sa apara inca din pubertate odata cu dezvoltatea sanilor si deci de atunci le am. as dori sa-mi raspunda un medic daca aceasta afectiune a perturbat dezvoltatea normala a glandei mamare.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dieta
- 5vergeturi la 17 ani
- 6Masochism?
- 3Amigdale inflamate la adolescent
- 4Am 15 ani dar am o mare problema
- 3am 17 ani... cum sa ma ingras?
- 3din copilarie am ramas cu frica de intuneric
- 7Am 14 ani si penisul de 12-13 cm
- 4am aproape 18 ani si ciclul neregulat
- 8raman gravida?
- 3firisoare de par pe piept, sani si abdomen
- 6Probleme cu niste bubite pe penis
- 4Despre vocea subtire la adolescent
- 13la 15 ani - sex?
- 8'prima data'!
- 6Copil de 12 ani cu vise ciudate din care abia pot sa-l trezesc: plange, rade, tipa...
- 1la 13 ani, in a doua zi a ciclului a avut 2 zile o sangare maronie
- 8adolescenta 14 ani...comportament urit
- 15Am nevoie de sfatul mamelor - problema adolescent
- 4preput ingustat
Mai multe informații despre: Adolescentul displazia mamara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: