Ajutati-ma sa o inteleg!
E vorba de sora mea (necasatorita 30 de ani). Intre noi sunt 7 ani, am crescut-o cum s-ar zice. Am fost niste copii foarte apropiati, probabil ca toti copii dealtfel. Insa..cu anii s-a schimbat, e nervoasa mereu. Nimic nu-i convine si mai mult decat atat se cearta mereu cu mama (locuiesc impreuna).Am sfatuit-o sa mearga la un psiholog sau la un psihiatru sa vada ce-s cu starile astea de nervi. Refuza.
O sa va intrebati ce anume ma deranjeaza?
Ma deranjeaza ca este imposibil sa treaca doua maxim trei zile in care mama cu sora mea sa nu se certe, sa nu tipe una la alta si apoi sa mi se planga mie la telefon, cand una, cand cealalta. Amebele acuzandu-se una pe alta. Imi e greu caci le am si eu pe ale mele, am o familie, un job, un TOC pe cap. Pur si simplu nu stiu cum sa fac fata acestor conflicte care se sparg in capul meu. Ma simt ca un tampon care trebuie sa preia si sa modereze certurile lor. Ce sa fac?
Le iubesc pe amandoua si eu nu am conflicte cu nici-una dintre ele. Ca sa aplanez conflictele dintre ele o iau pe mama la mine, dar asta nu e solutie pentru ca ele ar trebui sa locuiasca impreuna.
In plus, am si grija mamei care are o sumedenie de boli, ia o gramada de pastile si numa de stres si cearta nu are nevoie. Sora mea constientizeaza acest lucru, insa...nu se poate abtine!
Va rog, spuneti-mi cum sa abordez problema ca deja ma simt depasita.
Cu multumiri,
Prozac
O sa va intrebati ce anume ma deranjeaza?
Ma deranjeaza ca este imposibil sa treaca doua maxim trei zile in care mama cu sora mea sa nu se certe, sa nu tipe una la alta si apoi sa mi se planga mie la telefon, cand una, cand cealalta. Amebele acuzandu-se una pe alta. Imi e greu caci le am si eu pe ale mele, am o familie, un job, un TOC pe cap. Pur si simplu nu stiu cum sa fac fata acestor conflicte care se sparg in capul meu. Ma simt ca un tampon care trebuie sa preia si sa modereze certurile lor. Ce sa fac?
Le iubesc pe amandoua si eu nu am conflicte cu nici-una dintre ele. Ca sa aplanez conflictele dintre ele o iau pe mama la mine, dar asta nu e solutie pentru ca ele ar trebui sa locuiasca impreuna.
In plus, am si grija mamei care are o sumedenie de boli, ia o gramada de pastile si numa de stres si cearta nu are nevoie. Sora mea constientizeaza acest lucru, insa...nu se poate abtine!
Va rog, spuneti-mi cum sa abordez problema ca deja ma simt depasita.
Cu multumiri,
Prozac
2 comentarii
nu ti-ai pus intrebarea car aputea avea acest comportamkent tocmai din cauza ca nu are si ea pe cineva?un sot, un iubit, un barbat care s-o linisteasca?poate chiar asta e motivul..frustrarea ca are 30 de ani ca e singura si ca traieste cu mama ei, in loc sa aiba o familie, un copil..alte ocupatii...ale unei doamne de 30 de ani. eu cred ca asta e motivul. in plus, cu siguranta gandesc altfel.., fac parte din generatii diferite si e normal..poate ei i-ar placea sa vb cu cool si sa manance la cina cipsuri..poate mama vrea s-o auda vb ca o doamna si sa manance ciorba seara..astea sunt cateva motive banale de la care incep certurile. ea ar trebui incurajata sa-si intemeieze o familie..nu ca ~ele trebuie sa locuiasca impreuna~. sper ca intelegi la ce ma refer eu.
@ prozac
Mania e o patima, un pacat.
Pune-le sa faca amandoua un exercitiu: sa inlocuiasca patima maniei cu blandetea, de fiecare data cand le vine sa se certe.
Si una si alta.
Sa inlocuiasca rautatea cu bunatatea.
Sa aiba grija ca in casa sa fie intotdeauna ordine si curatenie, lucruri care relaxeaza mintea si o linistesc.
Si daca pot sa cheme preotul sa faca o sfestanie.
Mania e o patima, un pacat.
Pune-le sa faca amandoua un exercitiu: sa inlocuiasca patima maniei cu blandetea, de fiecare data cand le vine sa se certe.
Si una si alta.
Sa inlocuiasca rautatea cu bunatatea.
Sa aiba grija ca in casa sa fie intotdeauna ordine si curatenie, lucruri care relaxeaza mintea si o linistesc.
Si daca pot sa cheme preotul sa faca o sfestanie.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Acest videoclip îți va schimba viata
- 4Atacuri de panica cu dureri de piept
- 1Lipsă/dificultate de concentrare
- 6Anxietate, panica chinuitoare cand vad ca nu am somn.
- 2Insomnie
- 3Despre anxietatea cronică - de 15 ani sufăr de anxietate
- 6Tremor interior dupa cateva episoade de anxietate severa. Cat timp pot persista?
- 3Nu gasesc linistea interioara
- 7Psihoza sau Gaslighting?
- 1Atac de panica