Ajutor

27-02-2018
Laurentiu Emanuel
Nu este medic/terapeut
Laurentiu Emanuel
Am 27 ani si nu reusesc sa ma integrez in nici un colectiv, sa-mi pastrez un job sau sa-mi gasesc o prietena ca orice tanar, am si o problema de pronuntie si dictie( desi am facut 3 ani logopedie), sunt considerat ciudat si oamenii ma evita.La 6 ani am fost diagnosticat cu sindrom hiperkinetic si am facut tratament cativa ani cu encefabol, nevrostenine, cerebrolizin, lecitina, carbamazepina, dar odata cu varsta problemele s-au agravat, trec de la tristete la furie, acumulez multe frustrari, am ganduri negre si nu vad nici un viitor pentru mine.De 3 ani fac tratamente psihiatrice, care imi tulbura si mai mult mintea si-mi dau o stare de confuzie totala.Am schimbat doctorii, medicatia, am apelat si la psihologi, mi-am facut tomografie craniana, RMN, EEG, toate sunt normale.Mi s-a pus diagnostic de tulburare de personalitate, depresie, border line.Nu stiu ce am si nu stiu unde sa mai caut ajutor.Vreau sa am si eu o viata normala si sa ma bucur de anii tineretii ca toti ceilalti.Am aflat de neurofeedback si nu stiu daca e o solutie pentru mine.As face orice ca sa pot sa-mi capat stima de sine si increderea, sa reusesc sa fac si eu ceva cu viata mea.Ajutati-ma cu sfaturi legate de acest neurofeedback sau orice procedeu ar mai exista si m-ar putea ajuta.Sunt disperat.Multumesc anticipat oricui imi va raspunde.
10 comentarii
2
03-03-2018, ora 16:34
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Nu am auzit de neurofeedback dar cred ca ar merita incercat orice ca sa-ti ameliorezi starea, daca merge, bine, daca nu, renunti la el.
Nu dispera, tulburarile de personalitate se atenueaza in timp, viata e lunga, nu te bucuri de tinerete, dar poate te vei bucura din plin de maturitate. Dar, pana la urma, ce tulburare de personalitate ai? E borderline? Ar trebui sa poti sa te autodiagnostichezi, vezi ca-s un anumit numar de criterii din care ar trebui sa indeplinesti un numar minim pt. incadrare in acest tip de tulburare de personalitate. Poti incepe de la wikipedia, cauta cu "Borderline personality disorder", gasesti o sinteza a ceea ce se cunoaste despre tulburare si tratament.
Dupa ce stii exact care e diagnosticul si-l verifici in DSM 5 sau macar in ICD 10, cauta carti de self-help sau carti despre tulburare si tratament pe Amazon.com. Pentru borderline gasesti o gramada, in ultimii ani se pare ca a fost destul de mult studiata. Nu te lua dupa psihoterapeutii autohtoni, poate dupa ei tulburarea e netratabila...

Nu poti pastra un job? Cata vreme gasesti altul, n-ar trebui sa fie mare suparare, cu cat mai multe joburi, sarcini noi, colective de oameni, cu atat te poti dezvolta si cunoaste mai bine. Mie-mi pare rau ca nu am avut de doua, trei ori mai multe locuri de munca decat cate am avut! Nici nu vreau sa ma gandesc cine eram acum daca ramaneam vesnic la primul meu loc de munca.
O fata...gasesti, daca inveti sa fii realist. N-o poti pastra? O inlocuiesti cu alta, e si asta un mod de viata si decat niciuna, mai bine mai multe ;). Lumea te evita, te considera un ciudat? Afla ca sunt destui in situatia asta, cauta-i si imprieteneste-te cu ei, n-o sa te simti singur nici ciudat alaturi de ei.
Defecte de vorbire, defecte fizice...multi au, conteaza cata importanta ii dai, cat te afecteaza. Il stii pe unu' Frisca, Hrisca, Prisca sau pe-acolo, de la televizor? N-are nicio treaba cu defectul de dictie, nici cu cel de gandire.
0
04-03-2018, ora 16:57
Laurentiu Emanuel
Nu este medic/terapeut
Laurentiu Emanuel
Imi place optimismul tau si iti multumesc pentru raspuns.Mi-ai dat putin curaj si este un inceput pentru mine.Poate ar trebui sa-mi schimb modul de a vedea toate aceste situatii cu care ma confrunt si sa iti urmez sfaturile.Multumesc din nou si numai bine!
0
07-03-2018, ora 14:50
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cati psihoterapeuti ai incercat Laurentiu si pentru cat timp? E nevoie de timp si hotarare pentru a depasi obstacolele t.p.borderline

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
09-03-2018, ora 01:15
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Salut, Laurentiu.
Se pare ca ADHD, care era considerata o boala psihica, a fost desfintata si nu mai este considerata o boala in sine, nici a copilului, nici a adultului.
Tulburarea bordeline nu este o boala, nu are treaba cu psihiatria. Pentru tulburarea asta psihologica, se urmeaza psihoterapia sau poti lua, in continuare, medicamente pentru preventie, desi nu ti as recomanda. In lume, exista medici precum dr Peter Breggin(psihiatru american) care neaga existenta oricarei afectiuni psihiatrice sau de natura emotionala si sunt contra psiho-farmacoterapiei. Tu esti un om normal, dar diferit, ca toti ceilalti. Unic, cu propriul fel de a fi, in care ar trebui sa te accepti, nu sa te schimbi la varsta ta. Desi se poate, nu ai niciun motiv sa te schimbi. Discuta si tu cu ''ciudati'' si ai sa vezi ca nu e nimic iesit din comun in a fi diferit. Toti suntem diferiti prin natura noastra umana. Pana la urma, nu esti un extraterestru. Esti tras din aceeasi gena, esti din aceeasi specie si faci parte din aceeasi rasa globala ca toti ceilalti. Ai nevoi cum avem toti. Cum gandesti e fix treaba ta. Nu trebuie sa tinem toti de turma. Calugarii nu isi mai fac probleme ca se izoleaza. Padurarii, care traiesc precum singuraticii, nu se mai plang. Supravietuiesc. Traiesc si asta e tot ce conteaza.
Daca RMN ul a iesit normal, inseamna ca tu nu ai nimic din punct de vedere neurologic. Nu ai avut niciodata. Te ai tratat conform credintelor altora sau te ai lasat manipulat de niste profitori. Asta este realitatea. Industria farmaceutica nu este interesata sa vindece, ci sa vanda.
Pentru defectul tau de vorbire, iti spun sa iti imaginezi un copil care nu pronunta corect. Zici ca e mic si inca nu a invatat. Asa esti si tu. Daca celelalte arii cerebrale sunt foarte bine dezvoltate, aria verbala este mai putin dezvoltata. Asa este si la mine, spre exemplu, aria vizuala, caci am multe talente, da de pictat nu stiu sa pictez. Bineinteles ca se pot dezvolta. Creierul este intr-o continua transformare pana la adanci batraneti. Iti poti dezvolta aria verbala prin exercitiu, ca un copil mic. Trebuie sa te ocupi mai mult de aspectul asta daca iti doresti atat de mult. Asa as putea face si eu daca mi as dori sa desenez mai bine. Am incercat si sa stii ca, cu cat exersezi mai mult, cu atat e mai bine. Nu ti imagina ca pictorii faimosi au schitat opere de arta de la 5 ani. Au inceput cu desene precum caricaturile. Ia ti un dispozitiv pentru auz, asemanator unui aparat auditiv pentru defieciente. Il folosesc cei ce obisnuiesc sa se balbaie si se pare ca da rezultate. Isi dezvolta abilitatea verbala mult mai repede cu rezultate evidente in timp. Incearca si tu! Te vei lauda sigur dupa ce reusesti, crede-ma.
0
09-03-2018, ora 01:18
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Uita-te la filmul ''Girl Interrupted''. Este foarte frumos filmul, desi nu pare, ai ce invata din el despre aceasta tulburare bordeline si despre recuperare in psihopatologie. Pana una alta, sunt filmele alea vechi cu Angelina Jolie. Sigur o sa ti placa!
1
10-03-2018, ora 09:24
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Mie mi-a placut, fireste, Angelina a facut un rol mare, desi personaj secundar. Mi-am amintit de film recent, cand Naty a deschis subiectul "Adapost pentru schizofrenici". Mai sunt si alte filme cu personaje cu borderline, doar ca nu cu actori atat de mari: Play Misty for me, Shame, Single white female. O lista buna de astfel de filme se gaseste pe Wikipedia, la "borderline personality disorder".
2
10-03-2018, ora 17:03
Laurentiu Emanuel
Nu este medic/terapeut
Laurentiu Emanuel
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si mai ales pentru incurajare.Nu ma mai simt singur si neinteles si conteaza mult pentru mine.Am hotarat sa incep din nou psihoterapia si exercitiile logopedice.Medicamentele nu mi-au facut bine, din contra.Daca stiti vreun psiholog care ma poate ajuta cu adevarat, va rog sa-mi spuneti.Specialistii la care am apelat nu mi-au inteles problemele si nu m-au ajutat.
0
14-03-2018, ora 15:58
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! neurofeedback-ul poate ameliora starile anxioase si depresive dar nu are indicatii in tulburarile de personalitate.
0
14-03-2018, ora 17:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Laurentiu Emanuel

Vezi ca pe Forum scriu diversi psihologi. Vezi care dintre ei iti place si puteti sa faceti psihoterapie online daca accepta si nu esti din orasul lor.
0
15-03-2018, ora 12:44
Laurentiu Emanuel
Nu este medic/terapeut
Laurentiu Emanuel
Multumesc tuturor!Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul