Alergie la metal sau altceva?

13-11-2019
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
In luna mai mi-am pus primul pivot metalic. Apoi au urmat inca 4 pivoti metalici. Am avut urmatoarele reactii: gust metalic, arsuri in gura, arsuri la nivelul limbii, gura foarte uscata. Ma inecam cu mancare si nu mai puteam sa dorm din cauza gurii foarte uscate. I-am spus dentistei si a invocat diverse motive. M-a ignorat.

Pe parcurs arsurile au cedat, dar am ramas cu gura foarte uscata si gustul metalic. Au aparut aproape zilnic. Apoi in luna septembrie mi-a pus lucrarea care cuprinde 10 dinti. Cand mi-a pus lucrarea definitiva ( e facuta din acelasi material ca pivotii metalici si lucrarea e metalo-ceramica) am avut probleme majore. Au aparut arsurile iar, mi-am pierdut gustul, limba a devenit rosie, limba era amortita, aveam dureri cand mancam, papilele gustative erau inflamate. Dentista a zis ca nu a mai avut persoane cu aceasta problema.

Din septembrie si pana acum am probleme. Am gust metalic, limba e iritata si rosie, periodic imi pierd gustul, cand mananc simt ca niste zgarieturi la nivelul limbii, simt din nou arsuri la nivelul limbii. Nu au aceeasi intensitate ca in luna septembrie, dar totusi exista si ma deranjeaza. As vrea sa stiu daca poate fi alergie la metal. Dentista la care merg nu accepta ca am probleme din cauza lucrarilor dentare. Dar au inceput de cand am pus primul pivot din metal. Si continua pana azi. Sunt aproape 7 luni de cand am simptome. Mentionez ca gustul metalic si gura foarte uscata sunt aproape insuportabile. Arsurile la nivelul limbii sunt usoare. Se vede ca limba e rosie si iritata cand ma uit in oglinda. Doar dimineata limba are o culoare normala. Poate fi o alergie la metal sau e o coincidenta ca simptomele au aparut odata cu primul pivot metalic?

Mentionez ca si gingia de sub lucrare e iritata si uneori sangereaza. Am si dureri sub lucrare, desi nu mai am nervi. Dentista spune ca gingia e iritata din cauza ca lucrarea nu e cimentata definitiv ( avand aceste probleme am refuzat sa o cimentez definitv). Acum nu stiu ce sa fac. Ar trebui sa o cimentez definitiv?
5 comentarii
0
13-11-2019, ora 08:48
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Exista alergie la metale, sunt cazuri rare dar exista.
Intrebati medicul ce metale sunt apoi faceti un test de alergie la metalul respectiv.
0
13-11-2019, ora 17:00
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Dar simptomele descrise seamana cu o alergie? Testul de alergie nu se face in orasul meu. Si dentista nu crede ca e alergie. E posibil sa refuze sa spuna ce metale au fost folosite.
0
14-11-2019, ora 13:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Gustul metalic si arsurile in gura pot fi de la unele medicamente pe care le luati pentru anxietate.
Eu ma confrunt cu gust metalic de la suplimentele pentru protejarea ficatului si cu arsuri in gura de la Depakine.
0
14-11-2019, ora 19:44
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna seara,

cu siguranta este de la metalul de la pivotai/;ucrarile puse. Am avut cativa pacienti de acest gen in ultimii ani si de aceea noi la cabinete recomandam mai mult zirconiu.
Metalul are in compozitia sa crom /nichel /cobalt si alti oxizi care pot supara tesuturile moi.

Noi am ajuns la inlocuirea acestor lucrari numai cu materiala de ultima generatie.
Multa sanatate!
0
02-05-2022, ora 02:28
anais_s
Nu este medic/terapeut
anais_s
Buna ziua!!!
As vrea sa stiu daca ati reusit sa scapati de aceasta problema.
De 3 saptamani ma confrunt si eu cu gura f uscata pe timpul noptii. Ma trezesc din somn cu limba efectiv lipita de cerul gurii si gura incleiosata, limba pare aspra, dintii strepeziti…Mentionez ca acu o luna mi s-a licrat o carie la o masea. Mi-a pus un mic surub care sa sustina imbracamintea dintelui. La o saptamana m-am trezit cu falca umflata, ca sa aflu ca am parotidita. Mi s-a infectat glanda salivara. Am urmat tratament cu zinat, 7 zile si mi-a trecut, dar de atunci am ramas cu gura f uscata pe timpul noptii, dar si ziua, in anumite momente. De cateva zile a inceput sa ma usture si limba, parca m-am ars cu ceva fierbinte.
Mentionez ca uneori, destul de des, am si un gust ciudat ca de metal.
Este f deranjant pe timpul noptii, ma trezesc speriata ca nu pot deschide gura, limba e lipita de cerul gurii…nu stiu ce poate fi si la ce doctor as putea sa ma duc…
La orl, de unde am primit tratamentul pt parotidita, mi-a zis sa-mi fac masaj la glandele salivare, dar nu ma ajuta deloc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: