Proteze fixe pe implanturi dentare

13-06-2024
Cristi59sv
Nu este medic/terapeut
Cristi59sv
Am in prezent 4 implanturi pe mandibula si 6 implanturi pe maxilar, ambele fara adaos de os. Au trecut 10 luni de la interventia chirurgicala. Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Este indicat sa se realizeze o lucrare provizorie inaintea realizarii lucrarii finale ? Mentionez ca nu am avut alte surse privind situatia danturii originale decat fotografii.
2. Pentru lucrarea finala, care sunt tipurile de materiale la o lucrare completa de 12 dinti/masele / maxilar si mandibula? Ma refer la lucrare cu baza (material) si coroana (material?) dentara (propunerea initiala era de baza din metal si coroana din
3. Care ar fi estimativ, procentual diferentele de pret?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1 comentarii
0
15-06-2024, ora 10:32
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

1. Problema lucrării provizorii ar fi trebuit discutată până acum. După 6 luni de la inserarea implanturilor se produce vindecarea osoasă și integrarea implanturilor în os, iar astfel, din acest moment, se poate începe procesul de realizare a lucrărilor finale.

2. Materialele ideale pentru obținerea lucrărilor ar fi combinarea metalului și a ceramicii pentru refacerea dinților și utilizarea ceramicii pentru a simula un aspect estetic al gingiei. Se poate utiliza, de asemenea, și combinația dintre zirconiu și ceramică.

3. Prețurile pentru 2 punți totale pe implant pot varia, în funcție de materialele utilizate și de clinica stomatologică la care apelați, între 30.000 și 60.000 lei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecțiile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influențează proteza dentară alimentația unei persoane?
  •