Dureri sau disconfort

30-03-2024
Daniel birsan
Nu este medic/terapeut
Daniel birsan
Bună ziua. Ma numesc Daniel și ma confrunt cu o problema care deja îmi creaza stari de depresie. Deci de aproximativ 3-4 luni am început sa nu mai suport proteza superioara. Ba îmi ies niște bubite albe care dispar ba ma ustura sau simt mereu o presiune cind o pun. Am revenit în tara am fost la tehnician și am refăcut o alta proteza în luna ianuarie. Ma jenează și chiar ma doare citeodata. Zona de durere și disconfort este la frenul nasului dacă ma exprim bine. Mai nou dacă dau cu limba simt ca și o bucata de piele parca din buza interioara în zona unde este frenul ca sa lăsat și se misca cind dau cu limba. Am fost la stomatologie aici în Germania și miau rebazat proteza. Drept eu umblasem la ea. Dar nici asa nu am rezolvat nimic. Doctorița a văzut niște pliuri pe gingie si a spus ca sunt normale pentru ca am în gura totuși o proteza care freacă mucoasa. Un sfat va rog ce sa ma mai fac.? Accept orice sfat ca am întrat în depresie. Va rog mult. Va mulțumesc anticipat!
1 comentarii
0
01-04-2024, ora 12:54
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Disconfortul și durerea asociate cu purtarea protezei dentare pot avea mai multe cauze, iar soluționarea acestor probleme necesită o abordare atentă. Iată câteva sugestii care ar putea ajuta:

1. Consultație la un specialist în protetică dentară sau la un medic stomatolog cu experiență în gestionarea problemelor protezelor dentare: Este important să găsești un medic care are experiență în lucrul cu proteze dentare și care poate evalua atât proteza, cât și țesuturile orale pentru a identifica sursa problemei. Poate fi necesară ajustarea mai fină a protezei sau chiar confecționarea unei noi proteze cu un design diferit care să se potrivească mai bine cu anatomia gurii tale.

2. Evaluarea stării de sănătate a țesuturilor orale: Bubitele albe și durerea pot indica prezența unei infecții fungice (cum ar fi candidoza orală), care este comună la purtătorii de proteze dentare. Tratamentul cu medicamente antifungice ar putea fi necesar. De asemenea, este important să se excludă alte condiții, cum ar fi stomatita sub proteză.

3. Igienă orală riguroasă: Menținerea unei igiene orale bune este esențială. Acest lucru include curățarea zilnică a protezei cu soluții speciale și periuțe de dinți dedicate, precum și menținerea curățeniei gurii și a gingiilor. De asemenea, este recomandat să îndepărtezi proteza pe timpul nopții pentru a permite țesuturilor orale să respire.

4. Utilizarea unor geluri sau creme de protecție: Există produse speciale care pot fi aplicate pe proteză pentru a reduce frecarea și iritația. Acestea pot oferi un strat protector între proteză și mucoasa orală.

5. Rebazarea protezei: Deși ai menționat că ai făcut deja acest pas, rebazarea trebuie efectuată corect pentru a asigura o potrivire optimă. Dacă disconfortul persistă, poate fi necesară reevaluarea protezei.

6. Consiliere psihologică: Deoarece menționezi că te confrunți cu stări de depresie, ar putea fi de ajutor să discuți cu un psiholog sau un consilier. Problemele de sănătate orală și disconfortul cronic pot afecta semnificativ calitatea vieții și starea de bine emoțională.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecțiile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influențează proteza dentară alimentația unei persoane?
  •