Ce tip de coroana este potrivit

30-03-2024
popo
Nu este medic/terapeut
popo
Locatia de amplasare este in fata, in partea de jos, lungime 5-6 dinti, se va sprijini pe cei din lateral 43/32
Nu ma deranjeaza aspectul ulterior, dar fiind in fata, cred ca ar fi bine sa fie alba.
Ma gindesc sa nu fie nevoie sa pilesca mult din dinti laterali si la nevoie, sa se poata da jos, cit de cit.
Doctorul a zis el ceva, dar nu am inteles nimic.
1 comentarii
0
01-04-2024, ora 12:53
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Alegerea tipului de coroană dentară depinde de mai mulți factori, inclusiv de locația dintelui care necesită restaurare, de funcționalitatea și estetica dorită, precum și de preferințele și nevoile individuale ale pacientului. În cazul tău, pentru o punte dentară care se va sprijini pe dinții laterali și care va înlocui dinții lipsă din partea frontală inferioară, sunt câteva opțiuni principale de luat în considerare:

1. Coroane din ceramică pură sau porțelan: Acestea oferă cea mai bună estetică, fiind capabile să imite foarte bine culoarea și translucența dinților naturali. Sunt o opțiune excelentă pentru dinții din față datorită aspectului lor natural. Totuși, ceramica pură poate fi mai puțin rezistentă decât alte materiale la forțele de masticație, deși tehnologiile moderne au îmbunătățit semnificativ durabilitatea acestora.

2. Coroane din zirconiu: Zirconiul este un material extrem de dur și rezistent, oferind totodată o estetică foarte bună. Coroanele din zirconiu pot fi o alegere excelentă pentru punți, deoarece combină rezistența cu un aspect plăcut. Sunt mai rezistente decât cele din ceramică pură și pot fi folosite atât pentru dinții din față, cât și pentru cei din spate.

3. Coroane metalo-ceramice: Acestea au un nucleu metalic acoperit cu un strat de ceramică. Oferă o rezistență bună și pot fi estetice, dar marginea metalică a coroanei poate deveni vizibilă la gingie în timp. Sunt mai puțin preferate pentru dinții din față din cauza posibilei linii gri la baza coroanei, vizibilă pe măsură ce gingia se retrage.

Pentru a minimiza pregătirea (pilirea) dinților adiacenți, medicul dentist poate recomanda utilizarea unor tehnici sau materiale care necesită îndepărtarea unei cantități minime de țesut dentar. De asemenea, este important să discuți cu medicul dentist despre posibilitatea de a avea o punte dentară detașabilă sau fixă, în funcție de nevoile și preferințele tale.

În final, decizia privind tipul de coroană sau punte dentară ar trebui luată în colaborare cu medicul dentist, care poate evalua cel mai bine situația specifică, nevoile funcționale și estetice, precum și să îți ofere recomandări bazate pe experiența și cunoștințele sale. Este important să îi comunici medicului toate preferințele și îngrijorările tale pentru a ajunge împreună la cea mai bună decizie pentru sănătatea ta dentară.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: