alergie la nichel

09-11-2007
magda2007
Nu este medic/terapeut
magda2007
Am alergie la nichel care imi provoaca deseori dermatita de contact. Intrebarea este: imi va afecta aceasta tolernta la o lucrare dentara care probabil are in compozitie nichel?
11 comentarii
0
09-11-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
RASPUNS ABSOLUT AFIRMATIV !!!! SI AI GRIJA SA SPUI ASTA MEDICULUI TAU DENTIST. EU LE FAC TUTUROR, NU NUMAI CELOR ALERGICI, LUCRARI DENTARE CU CROM-COBALT(PARTEA METALICA) CA SA PREINTAMPIN SI PROBLEME CE POT APARE LA PACIENTI CARE NU STIU DACA SUNT SAU NU ALERGICI.
0
20-06-2009, ora 11:54
libelula
Nu este medic/terapeut
libelula
Buna ziua! De cand mi-am motat o coronita pe suport de nichel am inceput sa ma 'umflu'...s-a manifestat asa numitul 'angioedem'. Am dat-o jos, la sfatul alergologului, deja de vreo 2 zile, simptomele nu mi se par a se fi ameliorat. Din ce am mai citit pe aici, aceste reactii alergice nu dispar intr-o zi- 2...dar as dori sa stiu din experienta dvs cam in cat sa ma astept sa revin la normal. In felul acesta sa stiu daca imi montez o alta lucrare din alt material, si daca intr'adevar problema a fost provocata de metal si nu este o consecinta a agravarii rinitei alergice (pe care o am de ani de zile dar care nu mi-a provocat nicio problema majora)
0
20-06-2009, ora 13:17
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
In niciun caz nu are legatura cu rinita.ci cu nichelul din metal.In cazul dvs as recomanda o alta lucrare cel mai bine pe suport de zirconiu...sau pe crom-cobalt.
0
20-06-2009, ora 13:34
libelula
Nu este medic/terapeut
libelula
Va multumesc pt rspunsul prompt! Atunci nu mi ramane decat sa astept pana cand imi va trece aceasta reactie...si inca o intrebare: coronita din cermica am dat-o jos, insa a ramas acel pivot din nichel...acoperit momentan cu o alta coronita din acrilat... singura solutie propusa de medic ar fi sa-l acopar cu alta coronita de zirconiu asa cum propuneti dvs...pt ca demontarea pivotului ar putea afecta maseua. este intr-adevar 100% izolat acel pivot?
0
20-06-2009, ora 17:38
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Acest lucru nu am cum sa il stiu.doar medicul dvs.daca decide s inlocuie pivotul, atunci treb facut din fibra de sticla.
0
29-09-2009, ora 11:30
danaf
Nu este medic/terapeut
danaf
Da si eu sunt alergic la ni si din pacate sunt si tehnicin dentar. Dar se pot pune coronite din alt metal asa cum a spus si domnul dr. sa nu contina ni. La mine e un chin numai cand am de prelucrat o lucrare.
0
19-06-2010, ora 16:35
Beatris_Dyvaa
Nu este medic/terapeut
Beatris_Dyvaa
Buna am si eu 2 lucrari dentare de portelan, pe suport de nichel-crom de 1 an si de atunci tot fac afte tot timpu.Eu in general sufar de dermatita de contact la metale cum ar fi:nasturi de la blugi, inele, cercei, etc.Mam prezentat la med meu stomatolog si ma trimis la alergolog, mia facut analize de sange, la nichel-crom si au esit negativ.Dar am facut exudat faringian si miau gasit candida, am luat tratament dar tot nu imi dispar aftele!!!!.Intrebarea mea este daca am dermatita de contact se poate ca in sange sa imi iese negativ, ?
0
22-06-2010, ora 10:50
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
reactiile alergice la coroanele cu ni-cr nu se manifesta prin afte. cel mai probabil cauza aftelor este alta
0
24-06-2010, ora 23:48
Beatris_Dyvaa
Nu este medic/terapeut
Beatris_Dyvaa
Multumesc pt rasp!! dar ce fel de reacti se manifesta la alergia cu ni-cr?nu stiu cum sa va explic in scris dar ca la mn am ca o iritatie in interiorul obrajilor si al buzelor, si ma ustura!.
0
25-06-2010, ora 11:18
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
leziunile care se produc in cazul alergiilor sunt de cele mai multe ori localizate in vecinatatea lucrarii, apar o data cu cimentarea lucrarii ( deci nu trebuie sa mai fi avut " afte" de acelasi tip ca acum si inainte de a cimenta lucrarea). ca simptome cel mai frecvent apar umflarea mucoasei gingivale de langa marginile lucrarii, a buzei/obrazului in zona respectiva, inrosirea mucoasei, senzatie de arsura.
totusi aceste reactii sunt foartea rare. de asemenea foarte foarte rar se intampla sa iasa negative testele de alergie si pacientul sa fie totusi alergic.
mai frecvent din cauza nichelului de produc reactii de sensibilitate, metaloze, manifestate prin colorarea gingiei in gri pe langa marginea coroanelor, dar nu este cazul tau.

daca vrei sa fii sigura 100% ca nu vei mai avea neplaceri singura solutie ar fi indepartarea lucrarii si inlocuirea ei cu o lucrare de ceramica pe zirconiu ( care nu contine metal deloc), desi nu sunt convinsa ca ceea ce descrii tu este o reactie alegica.
0
08-07-2010, ora 18:40
Beatris_Dyvaa
Nu este medic/terapeut
Beatris_Dyvaa
Da mi se umfla gingiile di jurul lucrarilor dar nu tot timpu, cand se umfla sta max 3 zile dupa aia imi trece iar imi apare tot asa!.Simt ca o arsura in partea obrajilor, se fa de culoare rosu aprins,.Si ma dor lucrarile respective simt tot timpu o durere usoara, cel mai mult ma doare la rece si seara.As vrea sa va intreb daca este posibil sa ma mai doara chiar daca sunt astupate si tratate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Substanțele chimice din produsele cosmetice pot provoca erupții cutanate
  • Eczema iritativă și dermatita alergică de contact, diferențiate printr-o nouă metodă de diagnostic
  • Mai complex decât s-a crezut: reacția organismului la alergene de contact
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  •