alergie la soare
de cativa ani in timpul expunerii la soare chiar si de scurta durata sau in plimbare prin soare, imi apar mici bubite pe maini, doar pana la coate care provoaca foarte mari mancarimi.daca ma scarpin..se extind.stagneaza doar in momentul utilizarii unei creme cu spf 50 de la rochasde la farmacie mi sa dat hidrocortizon crema.doar uneori opreste mancarimea.in plus..de vreo 4 ani au aparut 2 pete albicioase pe picioare in spate gen decolorare a pielii.in contactul cu soarele...ma bronzez...cu exceptia acelor pete care raman albe.de 3 zile miau aparut 2 si pe spate, chiar daca in ultimele 2 sapt nu am mai fost la plaja sau nu m-am expus la soare.
2 comentarii
Posibil sa aveti un vitiligo la debut.
Deja de 4 ani, la o perioada de timp dupa expunerea la soare initial mi se irita pielea, apoi apar niste bubite mici, asemanatoare cu cosurile si pline cu un lichid albicios. Initial imi aparea doar pe piept si pe abdomen. Apoi s-a extins si in zona acoperita de manecile tricoului. Apoi a urcat la nivelul cefei.Acesta este primul an in care a urcat la nivelul fetei, mi s-a umplut fruntea de aceste mici bubite si a inceput sa coboare si inspre nas. Nu e nevoie decat de 20-30 de min de expunere la soare si imi apar aceste bubite. Dupa cercetarile mele de pe internet, simptomele sunt exact cele descrise la boala Eruptie polimorfa la lumina. Pentru tratarea efectelor mi-a fost recomandat in primul rand Xyzal iar apoi Advantan Milk. Tin sa precizez ca roseata a disparut in urma aplicarii unguentului Advantan Milk, dar bubitele au aparut in acelasi numar. Caut un doctor dermatolog care ma poate ajuta cu problema mea, eventual chiar sa incerce sa combata cauza, nu doar efectul. Va multumesc.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Bubite rosi pe penis.
- 1Pete umflate pe pometi
- 1Niste fisuri pe fata linga nas
- 2Daca am o problema la unghie
- 2Psoriazis ?? sau ce seamana ms
- 1Cum scapi de demodex
- 0După 6 ani de Psoriazis și zeci de tuburi de cortizon topic
- 1Hidrosadenita sau ganglioni limfatici inflamati din cauza parazitozei
- 2Umflături pe fese
- 4Alopecie areata dupa un an de la debut