Alergiile alimentare

06-01-2019
suzyre
Nu este medic/terapeut
suzyre
Buna ziua.Am.o fetita de 3 ani.in ultimul an ne-am chinuit foarte tare cu episoade de tuse uscata nocturna, cu durata a 3 ore consecutive, perioadele din timpul zilei fara tuse.Am ajuns de 3 ori la urgente, unde s-au facut raze (fiind suspecta de pneumonie-negativ).am facut exudate nazale si faringiene si coprocultura(negative).De fiecare data ma trimitea acasa cu tratament antibiotic si aerosoli, intrucat tusea se agrava dupa 1 saptamana doua, facea febra la un moment dat.Dupa 3 episoade de acest gen, si diferite tratamente de la.medicul de familie, siropuri de tuse si alte antibiotice, fetita a facut o epicriza cu tahicardie, respiratie suieratoare, febra.Ne-a internat imediat si ne-a pus pe tratament de aerosoli flixotide si ventolin si antibiotic injectabil o saptamana.Am iesit din spital cu diagnostic: alergie lapte, oua, carne bovina, astm.tratamentul pt 6 luni a fost flixotide spray, singulair si xyzal picaturi antialergice.a fost bine cu acest tratament fix o saptamana.Apoi a inceput din nou cu tuse, initial nocturna apoi si ziua.Am fost cu analizele si fetita la un alergolog.La solicitarea lui am refacut un pa el de alergeni alimentari si respiratori...rezultatul fiind cam acelasi: alergie la cazeina, lactoza, albus, galbenus, carne vita, oaie, capra.Ne-a spus ca sa scoatem absolut toti alergenii din alimentatie si treptat si tratamentul dat de la spital pt astm pt ca fetita nu are astm...intrucat a fost singura criza cand a avut weezing.Totodata mi-a spus ca daca continua sa tuseasca dupa ce ii scot tratament pt astm sa vin la el.Ceea ce s-a si intamplat.M-am intors dupa o saptama intrucat fetita tot tusea.Mi-a recomandat sa continui tratamentul 6 luni si sa fac alte analize, un panel mai larg, dar sa astept macar 3 luni.
Iata cabin aceste 3 luni...fetita a tusit incontinuu.si iar suntem pe antibiotic pt ca a facut febra.
Urmeaza sa ii fac acel panel de alergeni mai extins.Va rog sa imi spuneti, dupa parerea dvs, daca tratamentul dat este corect (desi ineficient) si daca pot merge undeva la varsta aceasta cu ea sa vad daca are astm intradevar.
Cum as putea sa o ajut cu aceasta tuse?
Nu mai stiu efectiv ce sa ii fac.Toti doctorii o imbiba de medicamente fara efect.
Am fost intre timp si la.orl.nu are polipi
I-am.facut amprenta anala...intrucat zicea dr ca poate are viermisori...nu i-a iesit nimic la analize.
Ea efectiv tuseste cand sta pe spate, la somn, chiar daca o pun mai la verticsla, tuseste sec pana vomita.tuseste spontan, tare...o doare si burtica la un moment dat.
Ce ma sfatuiti?Ce ar putea avea copilul acesta?Intre timp de la atatea tratamemte a facut anemie.este foarte palida.se plange ca o dor oasele.i-am dat fier si calciu asa cum mi-a zis medicul de familie.
In momentul de fata mananca doar ceea ce i-a aparut la analize ca nu e alergica.
este posibil sa fie un alergen ascuns care sa produca asa ceva?
Multumesx
4 comentarii
0
06-01-2019, ora 22:01
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Este bine cunoscut faptul că tusea nocturnă seacă este echivalent de astm bronșic ! Cauza poate fi multiplă, inclusiv alergică. S-ar impune ca tratament, intre episoadele acute, aerosoli cu bronhodilatatoare de fond +/- corticosteroizi, alternând cu salbutamol doar la exacerbări. Nu uitați de vaccinarea antipneumococica, antivaricelă etc. Succes !
0
10-03-2019, ora 11:02
Rev
Nu este medic/terapeut
Rev
Buna ziua! Cum
Sunteti cu tusea? Suntem aproape in aceeasi situatie.
0
10-03-2019, ora 12:41
suzyre
Nu este medic/terapeut
suzyre
Buna ziua.Sa stiti ca...acum suntem bine de tot.Am innebunit de-a binelea insa.am luat la rand absolut toate analizele cu alergeni alimentari.asa mi-am dat seama ca copilul nu are facuta analiza pentru carne de porc.Alergologul mi-a spus ca...carnea de porc nu este factor alergen si de aceea nu se analizeaza.Insa va spun tot eu ca din moment ce am scos carnea de porc.si toate componentele care contineau urma de carne de porc...sau era mentiunea "poate contine".protetina din carne de porc...fetita si-a revenit miraculos aproape. (In 3 zile nu a mai tusit deloc).I-am scos treptat toate medicamentele.A trecut doar o luna insa.este cea mai lunga perioada pana acum fara tuse...fara tratament de nici un fel.vorbesc de tuse...fara motiv.
Acum...a racit putin pt ca merge la gradinita...si pe.perioada racelii i-am dat antialergic si flixotide, nasic si un sirop de tuse(fara antibiotic).a fost foarte bine...dupa o administrare de flixotide imediat i-au plecat pe nas muci verzi...foarte multi.Dupa varsta de 5 ani va trebui sa merg cu ea la un spirometru.Alergologul spune ca ar avea cv probleme la plamani si ca alergia o agraveaza.
Acum nu cumpar nimic fara sa citesc etichetele.daca este mentiunea "poate contine carne de...sau ou...nu cumpar).Acum mananca doar lapte de cocos, iaurturi din soia cu fructe, paine fac in casa, carne cat mai putina, dulcele il inlocuim cu roscove (e ca si finetti).sau miere.fructe, legume..ce ii place.carne doar de pui sau curcan...nu altceva...si daca ii mai dau un semipreparat (doar cele de la martinel nu au lactoza sau cazeina).citesc foarte atent.Dar acum sunt o gramada de produse pt alergici.
Intre timp am mai vb cu mamici care au fost in aceeasi situatie si s-au idreptat spre homeopati.Insa cea mai buna varianata comuna a fost efectuarea testului "alex"...la.medicotest...pt identificarea tuturor alergenilor, scoaterea din alimentatie a tuturora si...prepararea alimentelor acasa...si renuntarea treptata la medicamentatie...desigur daca starea de sanatate este buna.
De la homeopat a primit tratament pt intarirea sistemului imunitar...si atat.
Asa ca eu am gasit oarecum.o cale de mijloc.Pana mai creste si reusesc sa ajung cu ea la un spirometru, o tin pe regim alimentar cu excluderea alimentelor la care are alergie...iar flixotide-ul si picaturile antialergice le folosesc doar cand raceste si mi se pare ca respira greu.
Acum dupa 6 luni trebuie sa repetam ige...sa vedem daca a ascazut factorul alergen.
Multa sanatate
0
10-03-2019, ora 13:26
Rev
Nu este medic/terapeut
Rev
Ma bucur din inima sa aud ca sunteti bine. Suntem nsi noi pe regim lactate si carne de vita dar banuiesc ca mai este un alergen nedescoperit. Planuim sa facem testul Imupro pentru alergii intarziate, intrucat Ige al ei e mare, dar nu de speriat. Doar ca mereu intervine cate o alta viroza si nu mai reusim sa prelevam proba. Suntem aproape disperati dupa 9 luni de tuse si incercat aproape orice. Acum suntem pe singulair dar nu functioneaza. Antialergicele nu functioneaza, Flixotide nici el. Am facut raze, computer tomograf, bronhoscopii. Pe parte pneumologica e curata. La orl totul e f bine. De imbolnavit, nu prea se imbolnaveste desi merge in colectivitate. Tusea ei e cand seaca cand plina, desi nu are muci. Tuseste si ziua si noaptea, clandestin, fara sa pot lega tusea de ceva anume. La alergolog ni s -a zis ca nu e pe fond alergic, desi panelul indica aplv si vita. Le-am scos de la sine putere si parca e un pic mai bine. Nu are wheezing, nu are insuficienta respiratorie nici pe criza, nu se sufoca, nu a facut niciodata pneumonii, broniolite, otite, laringite, etc. Are, in schimb, dermatita atopica si scaune cu tendinta spre constipatie. Mai incercam zilele urmatoare la alt alergolog sa facem niste teste cutanate, apoi Imupro, disbioza intestinala si calprotectina. Suntem epuizati si psihic si fizic si financiar din cauza acestei tuse.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Cum calmați tusea la copii?
  •