Alimentație copilului prematur.

13-03-2019
Oana-Adina
Nu este medic/terapeut
Oana-Adina
Buna ziua! Am născut prematur, la 29 de saptamani o fetiță de 1300 grame, ulterior nașterii a fost nevoie sa stea in terapie intensivă timp de o săptămână, in aceasta perioada a scăzut la 1100 grame. In prezent micuța este cu mine in salon. Am o problema cu alimentația acesteia. Medicul neonatolog nu îmi dă suficient lapte praf, deoarece dorește să ii dau lapte matern. Țin să precizez că nu reusesc să storc mai mult de 8 ml de lapte matern, medicul îmi dă 15 ml de formula de lapte iar cea mica nu se satura. Am discutat această problema cu medicul dar acesta nici nu dorește să audă de mărirea cantității de lapte praf. Singura mea varianta este sa cumpăr eu laptele praf ( prenan) și să ii suplimentez alimentația. Ați putea să îmi spuneți cum ar trebui pregătita formula de lapte praf prenan pentru un prematur până în 2 kg? Acum cântărește 1480 grame.
3 comentarii
0
13-03-2019, ora 15:38
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Este de precizat vârsta și nr de mese/24 ore. Inteleg că masa înseamnă 23 ml. Este important sa cresteti secretia lactată !
0
13-03-2019, ora 16:08
Oana-Adina
Nu este medic/terapeut
Oana-Adina
8 mese24h. Țin să precizez că în prezent mănâncă la linguriță iar din cei 23 ml se mai pierd. Medicul îmi tot spune sa suplimentez cu laptele matern, dar nu mă ascultă că eu scot 8 ml la 3 ore. Mi se spune să storc poate curge mai mult. Doresc să ii completez eu cu lapte praf pentru că cea mică îmi plânge de foame. Pe cutia de pre nan scrie că pentru bebelușii sub 2 kg formula de lapte se pregătește conform spuselor medicului, dar mie medicul nu îmi spune nimic. Nici în greutate nu prea ia. Sunt zile când îmi ia cate 10-20 grame și zile când nu ia nimic. Va multumesc
0
13-03-2019, ora 18:48
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Contactati-mă tel: --------*. Mulțumesc.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bebelușii născuți prematur care sunt alăptați au un intestin mai sănătos decât cei hrăniți cu lapte praf
  •