Alunita s-a deschis la culoare

08-01-2014
Malvina_
Nu este medic/terapeut
Malvina_
Buna ziua,

sotul meu are multe alunite pe corp, de diferite marimi (niciuna foarte mare). Le are din nastere. Una dintre ele este situata in zona taliei, dar nu a fost niciodata jenata de curea (e mai sus pe trunchi). De curand am senzatia ca alunita s-a deschis un pic la culoare in zona centrala. Problema e ca nu stiu daca mi se pare sau nu, nu m-am mai uitat demult si el insusi n-o face, alunita fiind pe spate, deci intr-o zona mai greu vizibila. Nu pare sa-si fi modificat dimensiunea, aspectul e regulat, nu-l mananca, nu-l doare, nu sangereaza, nu supureaza.
Problema e ca suntem in alta tara si aici dureaza cu saptamanile pana se obtine o programare la medic. Intrebarea mea este, e posibil ca schimbarea culorii - intr-una mai deschisa - sa fie ceva absolut inofensiv? Nu sunt mai mult de doua culori.
Va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte speriata - si pana ajungem la medic, cum spuneam, dureaza...
Multumesc mult!!!
4 comentarii
0
08-01-2014, ora 10:00
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Nu este cazul să vă speriaţi. există tratamente speciale pentru a decolora aluniţele sau petele maronii. Au efect cosmetic. În cazul dvs poate să fie un proces normal al organismului. Până la urma nici nu sunteţi sigură dacă este sau nu o decolorare. În unele cazuri, aluniţele incep să crească in inăltime şi se pot escoama cu unghia sau la spălat. Nici asta nu este o mare problemă. Oricum nu este cazul ca dvs să vă ingrijoraţi, cel puţin pănă ajungeţi la dermatolog.
0
09-01-2014, ora 20:24
anyanyta
Nu este medic/terapeut
anyanyta
buna ziua.
As avea o intrebare prietenul meu are 2 alunite/ semne rosi pe cap sunt micute, obisnuieste sa se tunda chel si din greseala si-a taiat o alunita cu lama. e vreo pb trebuie sa ne facem griji pt cv? va ro rasp.
0
10-01-2014, ora 09:02
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Cauza acestor puncte roşii ar putea fi o disfuncţie hepatica.Acest incident, nu ridică probleme majore dar este bine de evitat o astfel de agresiune in mod repetat., pentru a nu crea complicaţii. poate ar trebui trecut la tunsoarea "0".
0
11-01-2014, ora 17:31
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
@anyanyta: Este bine ca, preventiv, prietenul tau sa mearga la un consult dermatologic pentru evaluare directa (daca medicul considera necesar, poate folosi un dermatoscop, cu care poate vizualiza ce nu se vede cu ochiul liber), sau la chirurg, pentru ca se indica scoaterea acestor formatiuni daca se afla in zone expuse riscului de traumatizare repetata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din alunițe noi, decât din cele existente deja
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de alunițe și cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naștere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • Alunițe cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •