Alunite, probleme evolutie

27-03-2018
Malone
Nu este medic/terapeut
Malone
Buna ziua.

Am 19 ani si as dori cateva informatii. Inca de mic am avut multe alunite, iar cu timpul au inceput sa mai apara, insa mi-au aparut 2 astfel de alunite si pe fata si nu mi se par ok din punct de vedere estetic. Intrebarea mea pentru dvs este:

Este costisitor extirparea unei astfel de alunite? Sunt conseciinte dupa efectuarea extirparii?

Si as mai dori sa va intreb, daca am o alunica ce si-a schimbat culoarea din maro cum era inainte, in alb, pur si simplu, ce ar insemna asta?

Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
27-03-2018, ora 09:44
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Alunita care a devenit alba este posibil sa trebuiasca de excizat. Nu o ignorati. Mergeti la un medic dermatolog ptr dermatoscopie.Orice alunita care se indeparteaza lasa un mic semn si se da la anatomiepatologica pentru confirmare microscopica.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
27-03-2018, ora 10:05
Dr. Corneliu DOBRE
Dermatovenerologie, IASI
Dr. Corneliu DOBRE
Orice modificare de aspect a unui nev (forma, dimensiune, culoare), durerea sau singerarea (in lipsa unui traumatism) trebuie adresate unui medic dermatolog ce va decide impreuna cu pacientul conduita de urmat. In caz de dubii de orice fel, nu ezitati sa cereti a doua sau chiar a treia opinie.
dr. Corneliu DOBRE
Adaugă un comentariu / răspuns