am fost diagnosticata cu chloasma (melasma)

26-06-2008
Lacrima Sabau
Nu este medic/terapeut
Lacrima Sabau
Ma numesc Lacrima Sabau, sunt din Targu Ocna si am 37 de ani. In urma cu cativa ani mi-a aparut o pata maronie pe frunte ( mi-am imaginat ca trebuie sa fie acea masca gravidica deoarece eram insarcinata) dar o data cu trecerea timpului aceasta pata s-a accentuat, mai mult, s-a intins si in zona tamplelor. Iarna nu este vizibila insa vara. e un chin.
M-am prezentat la dermatologie unde am fost diagnosticata cu chloasma (melasma). Am urmat un tratament cu Unitone 4 cu concentratie 2% hidrochinona (seara) si Unitone SPF 20(dimineata) timp de trei luni. In tot acest timp m-am prezentat periodic la control la domnul dr. Nitescu Lucian care pare sa nu-mi mai inspire deloc optimism (spun asta pentru ca acest tratament nu a dat nici un rezultat) si va rog sa ma intelegeti ca l-am urmat ca la carte. Ce sa fac ?
Ce-mi sugerati?
3 comentarii
0
26-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
buna ziua...trebuie sa stiti ca tratamentul la melasma e greu si rezultatele se obtin dupa mnim sase luni si nu mereu sunt 100% complete...dar intrebrea este: v ati ferit de soare?? indiferent ce tratament faceti daca va bate sooarele, degeaba faceti tratament...si aici ma refer la soare mergand pe strada nici gand sa faceti plaja!!
hidrochinona e un tratament bun dar da rezultate la concentratii de minim 4% si o crema fotoprotectoare cu SPF 20 imi se pare insuficienta...va trebuie 30 sau chiar 50+...aplicata cu 20 min inainte sa iesiti din casa si repetate la 2ore daca sunteti pe afara mai mult timp..mai sunt si alte tratamente care dau mai mult sau mai putin rezultat
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
15-09-2008, ora 00:00
raluca b
Nu este medic/terapeut
raluca b
am inceput si eu sa fac tratamentul cu unitone 4 dar nu folosesc nicio crema fotoprotectoare. Soarele periculos este intre 10 si 5 dupa amiaza, nu? (timp in care nu sunt niciodata pe strada si deaceea m-am gandit sa nu il folosesc). Gresesc procedand astfel?

multumesc
0
04-08-2011, ora 11:28
simona69
Nu este medic/terapeut
simona69
Am fost si eu la dermatolog intrucat acum 2 ani mi-au aparut 2 pete maronii carora nu le-am dat prea mare importanta.Anul acesta mi-au mai aparut si pe frunte, iar cea de pe fata s-a mai extins putin.
Mi s-a prescris de la medicul dermatolos crema fotoprotectoare cu 50 de la vichiy permanent cand ies din casa si un ser numit MELACLEAR, pe o perioada de 2-3 luni, seara dupa curatarea bine a tenului.
Intrebarea mea este daca a mai folosit cineva acest ser, deoarece scrie ca se absoarbe f.repede si nu e asa.
Solutia este rosie, seamana cu betadina si nu intra in piele asa cum specifica.
astept rezultatele pt ca abia am inceput si mai revin.
va mutumesc si astept un raspuns daca a mai folosi cineva acest ser.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •