dependenta? de ce am tendinta sa sun din nou acea persoana sa imi mai aduca?

24-06-2016
Inna24
Nu este medic/terapeut
Inna24
Buna seara, sunt noua pe forum, mi-am facut contul in speranta ca voi gasi oameni care ma pot ajuta cu un sfat, sau care au trecut prin ce trec eu,

Povestea mea a inceput anul trecut, in vacanta de vara de la Mamaia. Am fost cu iubitul si niste prieteni, iar intr-o sambata seara, am luat niste "pastile" in club, sa fim cool, sa facem ceea ce fac ceilalti, bad idea.

Acum, dupa un an, trecand printr-o depresie, am luat din nou. In ideea ca poate mai uit si o sa am macar o zi banala, obisnuita, frumoasa, fara stress, griji si frustrari. Asa a fost, dar a tinut cateva ore doar, din pacate.
Dupa ce mi-am revenit, depresia mea si nemultumirile mele erau tot acolo...

Intrebarea mea este: de ce simt nevoia sa o fac din nou si am tendinta sa sun din nou acea persoana sa imi mai aduca? pot deveni dependenta dupa a doua oara doar? si daca da, care e urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac?
In loc sa sun sa fac rost, am zis mai bine sa imi fac cont si sa vorbesc cu cineva care cunoaste sau a trecut prin ce trec eu...

Va rog sa imi dati un sfat sau o idee.
4 comentarii
0
24-06-2016, ora 22:34
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
din ce ati descris, nu stim exact ce si cat ati consumat si in concluzie, nici nivelul de dependenta posibil dupa 2 consumuri.
Referitor la:
- de ce aveti impulsul de a suna din nou dealerul: pt ca mintea dvs a ales consumul cu scopul de a uita motivul depresiei si pt ca probabil sunteti obisnuita sa alegeti calea aparent mai usoara, adica nu sunteti o persoana orientata spre a depune un efort considerabil pt a se schimba, sau pt a rezolva probleme; intotdeauna astfel de alegeri sunt cele mai paguboase pe termen lung.
- ce ati putea face: sa mergeti la un psihoterapeut cat mai urgent. Pt ca asa cum ati observat deja, "depresia si nemultumirile sunt tot acolo!"
0
24-06-2016, ora 22:58
Inna24
Nu este medic/terapeut
Inna24
Am consumat o pastila de MDMA. Si atunci, si acum.

Va multumesc mult pt raspuns. Sper sa imi revin cat mai repede. De cele mai multe ori am depasit obstacolele, pentru ca am fost mereu ambitioasa sa le depasesc. Insa anul acesta am cedat. Sunt extrem de sensibila, ma stresez si ma supar usor din orice. Am de pierdut din cauza asta, stiu. Mi s-a spus si in Spania ca am depresie si atac de panica, mi s-au recomandat 3 pastile de Orfidal pe zi, insa nu am luat. Aveam doar 17 ani si mama mea nu m-a lasat sa iau asa ceva, si mi-a facut rost de ceva naturist. Bineinteles, nu m-a ajutat pe termen lung.
0
25-06-2016, ora 01:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un psihiatru aici sa va tratati depresia cu ce va doctorul, nu cu droguri care va pot creste depresia si anxietatea plus sedinte la psiholog daca sunt fonduri.

Persoanele care se drogheaza ajung de obicei in pavilion separat, la sectia de Toxicomanie, in spitalele psihiatrice. Doar nu vreti sa vizitati asa ceva.

In primul rand asumarea bolii, depresie: apoi tratament. Psihiatru, psiholog. Lasati-o pe mama in pace. Daca va lasa sa va tratati corect la 17 ani, acum probabil ca erati vindecata.
0
15-07-2016, ora 22:02
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
aici Clara are dreptate! Lasa deoparte orice teama de medici sau psihologi (daca ai) si mai bine trateaza-ti dependenta (daca a aparut sau nu, insa poate ti-ai format personalitatea in directia rezolvarii de probleme rapid, fara rabdare si cu orice mijloace, indiferent de consecinte - asta trebuie lucrat psihoterapeutic si e de profunzime) cu ambele cai. Esti inca la inceput si poti scapa mai rapid de astfel de probleme.
Sanatate si alegeri bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Cele mai periculoase droguri în prezent
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  •