Am o miopie cu dioptrii diferite

29-01-2008
ANA_MARIA_R2
Nu este medic/terapeut
ANA_MARIA_R2
Buna seara!Am o miopie cu dioptrii diferite, respectiv -4, 5 la ochiul drept si -5, 5 la ochiul stang. dela un timp, simt o durere usoara la ochiul stang.Spuneti-mi va rog, daca simptomele sunt normale.Intrebarea pe care o pun cel mai des este:se poate orbi din cauza miopiei?Daca la varsta de 25 de ani am dioptriele mai sus mentionate, am sanse sa orbesc?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
5 comentarii
0
30-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara ! Nu ar trebui sa te doara ochiul; mergi la un cosult oftalmologic;poate trebuie reevaluata corectia optica; stai mult in fata calculatorului? Foloseste ochelari speciali pentru calculator; Ar trebui sa te linistesti, am pacienti varstnici cu miopie forte( valori mari ale miopiei, peste -8 dioptrii) care nu au orbit;Poate o sa citesti si raspunsurile mele de pe forum, miopia ta este o miopie medie, fara riscurile descrise la miopia forte; Nu face eforturi fizice mari, sport de performanta( sa nu joci baschet, handbal) si inca o mentiune, in timpul sarcinii ar fi bine sa te supravegheze si un oftalmolog; Numai bine
0
31-01-2008, ora 00:00
ANA_MARIA_R2
Nu este medic/terapeut
ANA_MARIA_R2
Multumesc pentru raspuns!O seara placuta!
0
12-05-2008, ora 00:00
mex
Nu este medic/terapeut
mex
daca sufer de miopie ochelarii de vedere sau lentilele dauneaza sau ajuta?si spunetimi varog care sunt simptomele la miopia forte?
0
23-11-2009, ora 15:34
oanacris
Nu este medic/terapeut
oanacris
sufar de miopie forte -12 OD si -11 OS si am varsta de 27 de ani si as vrea sa stiu la ce riscuri ma expun daca as face un copil dupa varsta de 30 de ani?
0
14-09-2010, ora 16:43
StirideBine
Nu este medic/terapeut
StirideBine
Ochelarii ar putea fi daţi uitării deoarece un grup de cercetători de la Colegiul King din Londra au descoperit gena care provoacă miopia. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele care au această afecţiune prezintă diferite "variaţii" ale ADN-ului.

Datele statistice arată că, în Marea Britanie, o treime dintre persoane suferă de miopie, în Orientul Extrem această afecţiune este des întâlnită la vârste tot mai fragede, iar în Japonia două treimi dintre adolescenţi sunt miopi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.