am uitat sa iau 3 pilule

31-07-2010
lylylec
Nu este medic/terapeut
lylylec
De 2 luni am inceput sa iau anticoncep marvelon 21 si am uitat sa iau timp de 3 zile pastilutele ( de marti pana joi nu am luat si apoi vineri am luat o pastiluta. Vineri dupa ce am luat pastiluta cam la mai putin de o ora mi-a venit menstruatia si nu stiu cum sa procedez in acest caz. Sa continui sa iau pana termin folia ( mai am 3 pastile...si apoi sa fac pauza de 7 zile) sau cumpar alta folie le iau in continuare si fac pauza dupa ce termin noua folie.nu stiu cum sa procedez.
Ajutati-ma va rog cu un sfat.
multumesc
1 comentarii
0
01-08-2010, ora 06:39
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Completa brambureala! Faceti pauza de 7 zile in mod anticipat. Deci, reluati folie noua dupa 7 zile de intrerupere. Pastrati restul de pilule ramase din actuala folie, nu se stie cand veti avea nevoie de ele (de exemplu, cand veti dori sa amanati menstruatia cateva zile).
In urmatoarele 14 zile considerati ca nu sunteti sub protectie.
Gasiti o metoda ca asemenea uitare sa nu se mai intample. Pentru asta ajuta: ora pilulei sa fie seara si nu dimineata, folosirea alarmei telefonului mobil, innodarea batistei in perioadele cu pilule, etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul