Amenoree secundara

16-11-2011
LauraIsabela
Nu este medic/terapeut
LauraIsabela
Buna seara! Pana acum cateva luni am avut o menstruatie normala, dar asta nu s-a mai intamplat de 3 luni. Pana in iunie am luat anticonceptionale si le-am inrerupt. Luna iulie si august am avut menstruatie normala, dar din septembrie n u am mai avut menstruatie. Care ar putea fi cauzele?
5 comentarii
0
17-11-2011, ora 08:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este o reacţie adversă relativ frecventă a anticoncepţionalelor. După excluderea unei eventuale sarcini, un tratament homeopatic este alternativa de primă alegere. Un tratament hormonal este alternativa de a doua alegere. Pe viitor, nu mai luaţi medicamente, în special hormoni, fără avizul medicului dv de familie.
0
17-11-2011, ora 17:25
marcela42
Nu este medic/terapeut
marcela42
Am 42 de ani si am intrat la menopauza de 6 ani, pe fondul unui evenment tragic (decesul tatalui) si al unor perioade pline de stres.Nu am dorit sa urmez tratament hormonal ( am luat 10 zile si am renuntat ) dar am folosit produse naturiste pentru elimnarea bufeurilor, transpiratiei nocturne si starii de nervozitate.
Desi initial lipsa mentruatiei nu m/a ingrijorat foarte tare (pentru ca am scapat de durerile ingrozitoare de abdomen si de spate, de starile de rau aferente) acum mi/as dori sa fi facut mai multe pentru a opri instalarea menopauzei.
Credeti ca mai pot face ceva de acum incolo?
0
18-11-2011, ora 00:11
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ati facut bine ca nu ati continuat terapia de substitutie, care v-ar fi expus unui risc nejustificat. Asta nu inseamna ca nu trebuie tratate eventualele consecinte neplacute ale menopauzei. Ma refer in special la riscul osteoporozei, corelat cu menopauza la varste tinere.
0
18-11-2011, ora 19:09
eruve
Nu este medic/terapeut
eruve
Salut, eu sunt una din cele 5% din femeile care sufera de amenoree.
Sfaturi:
*nu va panicati !
*incercati sa alungati depresia, daca sunteti ingrijorate luati doua teste de sarcina daca ies negative nu mai faceti altele sunt cu adevarat precise, e o risipa de bani
*nu va incredeti in medicamente miraculoase bazate pe hormoni
*daca luati anticonceptionale, renuntati la ele, sunt medicamente despre care se credea ca sunt miraculoase dar daca cautati articole despre ele scrise de oameni de stiinta veti afla ca ne fac extrem de rau iar cancerul isi va face de cap prin trupul nostru, eu am luat anticonceptionale ma simteam groaznic atat la inima cat si la ovare, sani, am luat anticonceptionale 2 ani.
*daca doctorul ginecologic va da anticonceptionale pentru dereglare hormonala cel mai bine ar fi sa evitati asta si sa intrebati un endocrinolog
*daca te temi ca e ceva in neregula cu ovarele tale dar nu a iesit nimic la ecografie e clar glandele sunt de vina DECI DU-TE LA ENDOCRINOLOG
*daca subestimezi lipsa menstruatiei sperand ca totul o sa fie bine...te inseli! o vei lua razna..du-te la endocrinolog si accepta pana una alta ca esti una din cele 5% din femeile care au amenoree...DEOCAMDATA!
*AI INCEPUT CUMVA SA TE INGRASI? daca da te rog nu lua pastile pt slabit, nu te infometa, nu manca ciorba de varza sau stiu eu ce...nu esti grasa..ai doar o mica problema numita amenoree, accepta asta.
*te certi cumva cu ceilalti ai devenit putin mai iritata? nu-i indeparta pe ceilalti spunandu-le ca nu ai nimic ci apropiei si lasa-i sa te ajute ori prin a merge cu tine la doctor ori prin simpla veselie si indemnare "totul va fi bine"
*IMPORTANT ! vezi du-te la u medic bun...daca te duci la ginecologie incearca sa mergi pe recomandare si intotdeauna insotita..daca e sa alegi intre un medic barbat si un medic femeie...alege un medic barbat sunt mult mai rabdatori si desi nu au aceleasi probleme interne ca noi empatizeaza foarte bine cu noi...femeile sunt mai dure dar nu ma intelegeti gresit profesionalismul nu are nici o legatura ma refer doar la simpla intelegere si rabdare pt ca pentru tine va fi foarte importanta..
*acum ca am spus cred eu destule...daca nu aveti bani de endocrinolog pentru ca analizel de care aveti nevoie costa destul de mult iar DOCTORUL GINECOLOGIC VA SUSPECTEAZA DE AMENOREE puteti incerca pulsatilla combinata cu Luminita de seara.


Multa sanatate!
Eruve
0
17-05-2016, ora 21:09
EujenicM
Nu este medic/terapeut
EujenicM
Ai reusit sa te vindeci?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Menopauza
  •