Amenoree secundara cauzata de contraceptive orale

13-08-2012
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Buna ziua,

Am luat Desorelle circa 5 ani fara pauza (respectand pauza de 7 zile lunare). Cand am hotarat sa fac o pauza de 3 luni, in primele 2 luni menstruatia mi-a venit perfect normal, iar in cea de-a 3 nu a mai venit deloc. Si au trecut 2 luni de atunci. Am fost la ginecolog, mi-a facut o ecografie, a spus ca nu exista sarcina iar ovarele sunt perfect sanatoase, insa arata ca si cand as lua in continuare contraceptive. Mi-a prescris Dupaston 10 mg., cate 2/zi timp de 5 zile, pe care le-am terminat ieri si menstruatia inca nu a aparut (medicul spunandu-mi ca este posibil ca menstruatia sa-mi apara pe durata tratamentului). Ce e de facut totusi? Sunt in concediu si la medic nu pot ajunge decat peste 2 saptamani. Cum ar trebui procedat? O fi bine sa stau cumintica si sa astept, sa vina cand o vrea? E grav, o fi cazul sa ma alarmez? Nu mi s-a mai intamplat asta si nu stiu cum sa abordez problema.

Va multumesc pentru rabdare!
4 comentarii
0
13-08-2012, ora 14:34
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca tot nu vine, mergi la medic neaparat cand te intorci din concediu. Nu e grav dar nici bine nu e.. Logic.. Poate vine totusi in zilele urmatoare.
0
13-08-2012, ora 18:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un tratament homeopatic ar fi opţiunea de primă alegere în acest caz. Duphaston este numai o soluţie de moment.
0
14-08-2012, ora 17:48
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Domnule dr. Mihnea, puteti fi mai explicit va rog?

Otilia, multumesc de raspuns. Cand ma intorc din concediu oricum ma duc, si daca vine si daca nu vine. Problema e pana atunci...
0
23-08-2012, ora 14:46
Pitagora
Nu este medic/terapeut
Pitagora
Vreau sa va spun ca s-a rezolvat. Celor care se confrunta cu problema mea, le recomand sa incerce ceea ce m-a ajutat pe mine, mai exact: de 3 ori pe zi, inainte cu 15 minute de masa, beam 100 ml. apa in care am diluat o lingurita de tinctura din seminte de marar. Dupa care luam 1, 5 ml. de tinctura din muguri de zmeur, pe care o tineam sub limba circa 10-15 minute si apoi o inghiteam. Apoi mai asteptam inca 10-15 minute si mancam. In 3 zile de la tratament mi-a venit menstruatia.

Multa sanatate tuturor!

P.S. Eu am gasit o tinctura de zmeur ambalata separat, in doze unice, cate 1, 5 ml/doza, in prospectul careia se recomanda sa fie tinuta in cavitatea bucala cat mai mult. Daca gasiti la flacon, urmati indicatiile din prospect, ca sunt tipuri care se recomanda sa fie diluate in apa. Cititi cu atentie prospectul inainte de administrare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Menopauza
  •