ameoba

13-03-2011
gabyoana
Nu este medic/terapeut
gabyoana
Am un baietel de 1 an si 8 luni si i-am facut niste analize, iar pe unul din rezultatele analizelor scrie exact asa " PREZENTE FORME VEGETATIVE DE AMEOBE". Medicul de familie nu prea a stiu sa-mi spuna exact ce este si mi-a dat o trimitere la spitalul de bolii contagioase.unde nu am fost inca. am fost la alti medici de pediatrie sa-mi citeasaca rezultatele, si sau uitat putin cam ciudat la noi, cind au vazut rezultatul.mentionez ca copilul nu a facut nici o calatorie in afara tari, nici macar in afara orasului in care locuim. v-as ruga frumos sa-mi spune-ti si mie ce este aceasta AMEOBA, cum se poate lua, de la ce se poate lua, cum se trateaza?sau daca trebuie sa-i mai repet analiza la alt cabinet de analize. Va multumesc anticipat...
2 comentarii
0
14-03-2011, ora 18:09
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Amoebiaza este o infectie intestinala si nu numai cu un protozoar intestinal numit Entamoeba histolytica.Aceasta infectie cauzeaza la copii, de obicei, forme usoare de diaree. Tratamentul este usor, si se face cu metronidazol [ Flagyl ]. Nu te mai du la pediatri, ci urmeaza sfatul medicului de familie si mergi la un spital de boli infectioase..cateva zile vei sta internata cu micutul.
0
16-03-2011, ora 17:04
gabyoana
Nu este medic/terapeut
gabyoana
Deja am repetat analiza la alte 3 laboratoare diferite, si deocamdata nu am primit raspuns decit de la unul singur, unde mi sa spus ca copilul nu are nimic.Astept si raspunsul la celelalte doua, dupa care, cu toate 3 rezultate, va voi urma sfatul si ma voi prezenta la spitalul de bolii contagioase. VA MULTUMESC DIN SUFLET.SINCERE MULTUMIRI.
Adaugă un comentariu / răspuns