Ampicilina in timpul sarcinii.

11-05-2011
Annna15
Nu este medic/terapeut
Annna15
Sunt in a 20a sapt.de sarcina, iar acuma 2 luni mi s-a rupt intr-un sandwich un canin care era cariat, nu am avut probleme, nu m-a durut, si am zis ca il las asa si ma voi ocupa de scoaterea cioturilor dupa ce voi naste. Acuma 2 zile am tras curent, si mi s-a umflat gingia si ma doare ingrozitor. Eu nu sunt in Romania, ci in Germania intr-un satuc unde cea mai apropiata farmacie e la 17 km. De dr. meu ginecolog nu am cum sa dau ca sa-l intreb ce pot lua, decat peste o luna cand am urmatorul control. Am fost la farmacie si cu greu mi-a dat paracetamol pe care sa-l iau o data pe zi si sa pun compresa cu apa rece, dar cu toate acestea durerea persista si umflatura s-a marit. In trusa mea de medicamente am Ampicilina 500, dar nu stiu ce sa fac, daca sa iau sau sa nu iau, nu as vrea sa fac rau nici bebelusului. Ce imi recomandati? Sa iau, sa nu iau ? Si daca da de cate ori pe zi?
Multumesc !!
1 comentarii
0
11-05-2011, ora 20:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Poti lua Ampicilina fara nici o grija...nu va face rau copilului..se ia 1 cps la 6 ore.Mai eficienta decat Ampicilina si care nu dauneaza sarcinii este Amoxicilina.poti lua 1 g la 12 ore...poti ruga pe cineva care merge spre oras sa-ti cumpere.se gaseste in Germania.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul