analiza secretie vaginala

10-03-2009
annemarie19
Nu este medic/terapeut
annemarie19
Buna ziua, va rog sa-mi interpretati urmatoarele rezultate a unor analize de secretie:
-Secretii cultura: prezente colonii de C. albicans
-Urocultura: urina sterila
-examen citologic-secretie: frecventa flora bacilara (b. Doderlein), rare celule de tip levuric (C. albicans) si placarde de celule de descumare de tip superficial (100x, col.Giemsa)

Am fost la doi medici si mi-au dat diagnostice si tratamente diferite. Unul a zis ca e candidoza si mi-a dat sa iau ovule intravaginale Klion-D, iar celalal a zis ca e vulvovaginita micotica si mi-a dat sa iau Polygynax ovule vaginale si un unguent, Travogen. Care este diagnosticul cel bun?Dar tratamentul?Partenerul meu ar trebui sa ia vreun tratament?De care?

Va multumesc!
4 comentarii
0
10-03-2009, ora 12:26
dear
Nu este medic/terapeut
dear
buna de obicei cind ai micoza sau candidoza vaginala trebuie sa ia si partenerul tau pentru ca si el epurtatorul
ciupercii sau bacteriei respective mie asa mi-a dat medicul meu tot pentru micoza si sotului meu(metronidazol).oricum trebuie sa intrebi medicul pentru ca noua ne-a spus sa luam tratamentul in acelasi timp(2tbmetronidazol fiecare si dupa doua ore, alte doua tablete)apoi doua saptamini sa nu avem contact sexual pina se elimina micozele. sper sa-ti fi fost de ajutor
0
12-03-2009, ora 15:32
annemarie19
Nu este medic/terapeut
annemarie19
Buna.Iti multumesc pentru ajutor.M-ai mai luminat putin.iubitul meu a facut tratament cu metronidazol, dar nu stiam daca e bun tratamentul urmat, avand in vedere ca al doilea medic mi-a zis ca nu e bun tratamentul pe care l-am facut eu.
0
13-03-2009, ora 12:21
CRISTINA_86
Nu este medic/terapeut
CRISTINA_86
AM SI EU O SCURGERE VAGINALA ANORMALA.E CEVA MARONIU.TREBUIE SA-MI VINA SI MENSTRUATIA, DAR MAI AM CATEVA ZILE.MA SPERIE ACEASTA SCURGERE.
0
10-10-2011, ora 22:58
alexya89
Nu este medic/terapeut
alexya89
Buna seara, as avea si eu o intrebare, am primit tratament cu gynozol(6zile) si travogen crema, am terminat gynozolul si nu stiu act trebuie sa mai folosesc travogenul, as vrea sa stiu daca pot avea realatii sexuale cat folosesc travogen..adica inainte sa aplic crema seara...va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •