Analize crescute dupa colecistectomie

22-12-2018
adriana7891
Nu este medic/terapeut
adriana7891
Buna seara,
In urma cu 4 luni an nascut, iar in trimestrul 3 de sarcina transaminazele si-au dublat valorile, colesterolul a ajuns la 300, fosfataza alcalina tot in hurul acrstei valori si trigliceridele 400. Am inceput sa am si prurit si in urma consultarii unui medic internist mi s-a pus diagnosticul de hepatita colestatica d sarcina si mi s-a administrat ursofalk de 500 2 pe zi cu mentiunea ca tratamentul sa il fac pentru 6 luni. Dorind sa alaptez fetita dupa nastere transaminazele au inceput sa scada si la indicatia medicului ginecolog am oprit tratamentul. Dupa 3 luni de la nastere mi-am refacut analizele uzuale si socul a fost mare cand am constatat ca transaminazele si ggt au crescut din nou. Am facut o ecografie si mi s-au gasit pietre la fiere, astfel ca la indicatia medicului m-am si operat de colecist laparoscopic, pentru a evita eventualele complicatii, astfel ca in momentul de fata am 1 luna de la operatie. Mi-am refacut recent analizele si socul a fost si mai mare cand am constatat ca tgo =143 tgp=78 ggt =205 si fosfataza alcalina =226. Care ar putea fi cauza cresterilor acestira de analize?? Mi-am refacut analizele prea repede dupa operatie, sau se pune problema vreunei hepatite care sa se mentina si dupa sarcina? Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
30-12-2018, ora 16:31
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Sunt cateva zeci de cauze de crestere a transaminazelor, probabil nu are lagatura cu operatia de fiere.. ar trebui cautata cauza (toxica, infectioasa, imuna, metabolica)
0
30-01-2019, ora 07:45
daiela coman
Nu este medic/terapeut
daiela coman
Bună dimineața!Acid uric4.6, hdl colesterol 50, ldl colesterol 113.2, creatinină serică 0.88, gamma glutamil transferază(ggt)10, glicemie 101, tgo(ast)19, tgp(alt)23, trigliceride59, uree 31, colesterol total 175. 
Serologie virală: 
Antigen hbs 923.5, Antigen hcv 0.04. 
Homoleocogramă completă: 
Leucocite 6.60Limfocite 39.30 Monocite 8.70, Neutrofile 49.10, Eozinofile 2.10, Tsh 360, Vsh15,  
Urină:Sediment-Leucocite foarte rare, acid ascorbic negativ, Bilirubină negativ, Corpi cetonici negativ, densitate 1.015, Eritrocite negativ, glucoză negativ, leucocite negativ, nitriți negativ, ph 6.5, proteică negativ, urobilinogen normal.
Analizele sunt ale soțului, acel hbs mă îngrijorează!
0
07-05-2020, ora 08:28
lara77
Nu este medic/terapeut
lara77
Bună ziua!
0
07-05-2020, ora 09:08
lara77
Nu este medic/terapeut
lara77
Bună ziua! În primul rând doresc să-i mulțumesc d-nului dr Dițoiu pentru răbdarea de care dă dovadă în a răspunde cu promptitudine întrebărilor noastre. Sunt o mama disperata a cărui băiat a început sa aibă probleme din luna ianuarie a anului curent.Doresc ca domnul doctor(a cărui pacienta am fost în urma cu 23 de ani) sa ma îndrume cu ce sa încep ptr a găsi o rezolvare în problema băiatului meu.Am sa fac un scurt istoric, în luna ianuarie băiatul meu în vârstă de 18 ani a început sa acuze dureri precordiale. În urma analizelor efectuate am descoperit o poliglobulie(RBC, HGB, HCT) toate fiind peste limitele normale, Ne-am adresat unui medic hematolog. A fost suspect de Policitemia Vera. Analizele recomandate de medic au ieșit bune toate, asa ca a fost exclusa aceasta afecțiune. Medicul hematolog ne-a recomandat sa monitorizam hemograma în fiecare luna(valorile s-au menținut ridicate). Între timp ne-a apărut o eczema la nivelul fetei mai exact pe ambii obraji ceea ce ne-a dus cu gândul la Lupusul eritematos. Am făcut testul Ana care a ieșit negativ. Am apelat la medicul dermatolog, toate analizele recomandate de medicul dermatolog au ieșit bune. În luna aprilie am făcut din nou toate analizele iar surpriza a fost sa constat ca au crescut transaminazele(GOT=37, GPT90, gamaGT126)motiv ptr care i-am făcut markerii virali B și C, care au ieșit negativi.Studiind mai bine analizele din anii anteriori am constatat ca aceasta gamaGT a mai avut astfel de valori, iar GPT-ul s-a aflat cam tot pe la limita superioara. Am făcut eco unde totul a ieșit normal. Acum fiind și aceasta pandemie nu pot să-l internez.Am început să-i dau Silimarina, gamaGT-ul a scăzut la 90, dar eu nu vreau sa tratez efectul, ci doresc sa găsesc cauza. Menționez ca băiatul meu nu fumează, nu bea alcool sau alte substanțe, nu face sport.Am uitat sa spun ca din luna ianuarie hemoleucograma arata limfocitoza și neutropenie. Leucocitele sunt în limite normale. Simptomele sunt din cele mai diverse, înțepături în zona toracelui, spasme musculare pe toate grupele de mușchi, dureri articulare migratorii, stare de slăbiciune, acel rash la nivelul fetei care dispare și apare în același loc, are o stare ca și când ar avea febra deșii termometrul nu arata niciodată febra. Vă rog ajutați-ne cu un sfat. Vă mulțumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.