Analize Hepatita B contradictorii

02-07-2008
blumache
Nu este medic/terapeut
blumache
Buna ziua.
In urma cu po saptamina mi-am facut analizele uzuale la SYNEVO, si mi-au iesit TGP 141 si TGO 58, colesterol 194, glicemie 110.
Doctorul meu de familie, mi-a dat niste analize suplimentare, printre care si testele pt Hepatita B si C.

Dupa analize, electroforeza a iesit buna, gama glutamil 36, buna, anti HCV negativ si...pb mea...Ag HBs (screening) slab pozitiv cum au scris ei in buletin, adica 10.55 care era mai mare ca 1(prag de rezultate pozitive.)
Recomandarea lor a fost sa repet analiza...dar cu o alta metoda.

Am refacut analiza la centrul de transfuzii local...si a iesit Ag HBS absent (negativ, probabil).

Acum stau si ma intreb...care o fi corecta, valorile TGP, TGO marite totusi de unde sunt, sa fac vacin anti hepatita B acum, ce tratament sa urmez? Va rog niste pareri si sfaturi...Multumesc.
14 comentarii
0
02-07-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Trebuie facut ADN al virusului hepatic B(prin PCR) pt certificarea prezentei sau absentei virusului B, cit si ceilalti markeri pt hepatita B: Ac anti-HBc, Ag HBe, anti-HBe, anti-HBs. Parerea mea este ca totusi contactul cu virusul B trebuie sa se fi produs, altfel nu iesea Ag HBs slab pozitiv.
Dupa ce veti fi facut toate testele de mai sus, puteti reveni pe forum pt a reactualiza discutia.
Acel TGP de 141 trebuie repetat in dinamica, pt ca exista hepatocitoliza tranzitorie dupa un medicament sau chiar dupa un aliment hepatotoxic, dar exista si posibilitatea unei hepatite cronice. Pt diagnosticul de hepatita virala acuta, TGP este"Prea mic" adica...acolo sunt valori de peste 500 ale TGP...dar, poate este "coada" unei hepatite virale acute(perioada de convalescenta). De asta am recomandat toti markerii pt virusul B.
0
09-07-2008, ora 00:00
alayla
Nu este medic/terapeut
alayla
Sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita cronica virala B.Are 36 de ani si am dori sa stim daca exista tratament si ce sfaturi ne-ati putea da.Acestea sunt ultimele analize facute in luna iunie:H 5.09;hgb16;hct 45, 7;mcv89, 8;mch31, 4;L 6240, plt246.000;ca5, 27;mg1, 83;uree 42, 7;creatinina1, 74;colesterol249;hdl-col 58;trigliceride88;glicemie 102;tgo31;tgp38;bil t 0, 47;fosf alc 219;ggt35;Fe 72, 7;tq15, 2, 106;inr0, 95.Va multumesc anticipat.
0
10-07-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Exista o serie de markeri enuntati de mine mai sus care sa ne ateste starea virusului. Analizele pe care le-ati postat mai sus sunt in limite normale in ce priveste starea ficatului, ceea face improbabila necesitatea unui tratament in acest moment. Pe termen lung insa, pacientul trebuie luat in evidenta intr-o clinica gastroenterologica pt ca atunci cand va avea nevoie de interferon sau lamivudina sau entecavir(poate sa aiba nevoie peste 1 an -2 sau peste zeci de ani sau niciodata) obtinerea acestora sa se poata derula cat mai rapid(liste de asteptare de ani de zile pt aceste medicamente!).
1
25-07-2008, ora 00:00
akim01nini
Nu este medic/terapeut
akim01nini
buna ziua !!! as dori sa aflu daca este grav...in urma unor analize de sange mi-a iesit ALT=550 AST=331 GGT=109 !nu am simptome ci am fost depistat si cu hepatita b pozitiv! !!ce este de facut! multumesc anticipat!!
0
26-07-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Este de mers la un specialist gastroenterolog dintr-un centru universitar pt luare in evidenta si programarea pt obtinerea tratamentului antiviral(interferon, lamivudina, entecavir). Se va face fibrogastroscopie pt a vedea daca sunt varice esofagiene, echografie abdominala, analize(viremie si ceilalti markeri ai virusului hepatic B), punctie biopsie hepatica- acestea toate la un loc servind drept elemente pt dosar.
0
04-07-2009, ora 22:42
marimar
Nu este medic/terapeut
marimar
buna ziua.
am o prietena de 54 de ani care a fost diagnosticata cu hepatita B cronica.
viremia este 4420. ce inseamna acest lucru? ar trebui sa se ingrijoreze? medicul nu i-a dat mai multe explicatii, dar insista sa faca o biopsie (punctie). La ce ar fi utila aceasta ultima analiza?
Fiica ei, in vasta de 34 de ani, si-a facut testul antigen HBs si a iesit pozitiv. Care sunt analizele pe care ar trebui sa le faca pentru a afla daca virusul este activ sau nu?
Mentionez ca cea din urma a avut la 4 ani hepatita A.
multumesc!
0
13-07-2009, ora 17:09
rizea alina
Nu este medic/terapeut
rizea alina
buna ziua. Mi-am facut analizele din care a rezultat faptul ca am virusul hepatic B reactiv. In urma cu 1 an jumate am facut 2 inoculari ale vaccinului antihepatita B. Este posibil sa reactioneze vaccinul in corpul meu si sa influenteze analizele? Ce pot face daca am polichisturi ovariene si am interzicere la anticonceptionale? Cand sunt foarte deprimata si ma aflu in suferinta simt o durere la ficat. Sa fie afectat oare ficatul.
Va multumesc, cu stima Rizea Alina
0
17-07-2009, ora 12:05
qwerty95
Nu este medic/terapeut
qwerty95
-
-mesaj sters deoarece nu a respectat regulamentul forumului -
0
23-07-2009, ora 18:47
hanne
Nu este medic/terapeut
hanne
buna ziua ma adresez si eu dlui dr.markuss
am aflat intamplator ca am hepatita b in urma analizei HBsAg pozitiva.am facut electroforeza rezultatele au fost urmatoarele:electroforeza proteinelor serice 51.3 val de ref 53-66; gamma 25.1 val de ref 11-21, in urma acestor analize mi s-a spus ca am ciroza si ca nu poate crede ca anu am aflat pana acum de infectare. amintesc ca eu am facut analize in luna ianuarie, singura analiza slaba a fost calcemia in rest nimic daca eram infectata deja nu trebuia sa apara undeva infectia?acum am transaminazele bune, nu-mi explic cum s-a ajuns aici nu prezint simptomele care descriu hepatia b cronica, chiar nu inteleg daca se poate va rog sa ma lamuriti si pe mine.deja am intrat in panica unde sa merg pt a reface analizele si ce este de facut pana atunci? va multumesc din suflet .Hanne
0
04-02-2010, ora 20:12
Gabi Trifan
Nu este medic/terapeut
Gabi Trifan
Buna seara.Am 36 ani si am si eu niste intrebari pentru domnul doctor Markus.Am facut niste analize printre care si analiza Ag HBs si este pozitiv. Am mai repetat-o la inca 2 laboratoare si a iesit la fel pozitiv.Dupa aceasta am mai facut urmatoarele analize;Amilaza serica si este 87 iar val de referinta 10-80, bilirubina totala 0.70 val de referinta 0.10-1.20, bilirubina directa 0.20 val de referinta 0.01-0.20, proteine totale 8.50 val de referinta 6.6-8.8 , electroforeza proteinelor serice REALIZATA, fosfataza alcalina 49 val de referinta 30-180, GGT 19 valori de referinta 2-49, glicemie 103 val de referinta 70-105, TGO(AST) 17 val de referinta 2-37, TGP(ALT) 22 val de referinta 2-45.As dori sa stiu daca in urma acestor analize as putea sa aflu daca hepatita b ar fi acuta (tratabila) sau cronica?V a rog sa imi recomandati ce set de analize sa mai fac?Ar fi indicat sa merg cu analizele la un medic gastroenterolog pentru tratament? Va multumesc din suflet. Cu respect Gabi.
0
04-03-2012, ora 15:15
Augustina O.
Nu este medic/terapeut
Augustina O.
Buna ziua.Am si eu o intrebare pentru domnul dr.Markus.Am 20 de ani si sunt studenta si in urma cu 9 luni am frecventat un cabinet stomatologic nou, deoarece m-am mutat.Am aflat recent ca respectivul cabinet a fost inchis deoarece numeroase persoane s-au ales cu Hepatita B in urma vizitelor la doamna doctor.Momentan sunt speriata.ca a trecut atat timp si nu am avut sansa sa ma vaccinez la momentul potrivit.Stiu ca este o boala cu evolutie silentioasa si aparent asimptomatica, dar nu prezint nici unul din simptome cum ar fi:oboseala, febra, lipsa poftei de mancare si altele, chiar din contra.Se poate ca virusul sa fie intr-o stare avansata si sa am nevoie de tratamentul cu Interferon daca nu l-am depistat la timp?Sunt pe punctul de a-mi face analizele dar as vrea sa stiu ce ma asteapta...Si deasemenea in ce consta analizele?Va multumesc anticipat, Augustina.
0
02-06-2012, ora 13:56
vasile1988
Nu este medic/terapeut
vasile1988
Ma numesc Vasile, am 23 de ani si am fost diagnosticat cu hepatita acuta b. as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva CU INTERPRETAREA ANALIZELOR si ce inseamna! markeri hepatici: Anti_HBe-45.92, Anti_HBe_I-negativ, HBeAg- 938.492, HBe_Ag_I-pozitiv, HBc_Ab_IgM-1.74, HBcAbIgM_pozitiv, HBsAg-765.23, HCV_3-0.06, HBsAg_I-pozitiv, HCV_3_I-NEGATIV, ADN VHB PREZENT 780 COPII VIRALE [ML ! VA rog, imi poate spune cineva ce inseamna toate astea??? multumesc mult, sanatate maxima!!!!!!
0
02-06-2012, ora 19:49
vasile1988
Nu este medic/terapeut
vasile1988
nimeni!!!???????
0
21-03-2013, ora 14:47
george3yre
Nu este medic/terapeut
george3yre
Dupa cat timp de la expunere se poate stii 100% sigur daca am hep b sau c? Exista anumite teste in afara de acelea clasice care ar putea depista cu siguranta absoluta existenta acestor virusuri?
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.